От х:

Днес в x:

Задържаха мъж от Харманли и служител на МВР за трафик на нелегални мигранти

Мъж от Харманли е задържан на автомагистрала „ Тракия“ за превоз на нелегални мигранти тази нощ. От областната дирекция на МВР в Пловдив съобщават и подробности по случая.

Около 1 ч. днес, патрулиращ по автомагистрала екип на сектор „Пътна полиция” сигнализирал в оперативната дежурна част на областната дирекция за съмнителен микробус, който пътува към София. Създадена е организация и в района на 120-километър по магистралата превозното средство е спряно от служители на Зонално жандармерийско управление. В буса са преброени 25 млади мъже без документи за самоличност. Пред служителите на реда те се посочили като афганистански граждани.

Седем часа по-късно се появява по това трасе и втори случай, който налага координация и съгласувани действия между служители на полицията и жандармерията. В района на 119-километър по магистралата е спрян друг бус, който също пътувал в посока столицата.

При оглед в него са открити други 31 мигранти, също представящи се за граждани на Афганистан. Арестуван е водачът, който е служител на МВР и по случая е образувано следствено дело.

Активните процесуално-следствени действия продължават.

по-късно стана ясно, че задържаният полицай е на 23 години и е от специализираните полицейски сили на  СДВР.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Бр
    Браво МВР
    20 -2
    16:20, 4 яну 2023
    Опасни сте! Не напразно хората мнооого ви "ХАРЕСВАТ "
  • 2
    Ив
    Иван
    24 -2
    17:12, 4 яну 2023
    Да ви имам и подбора на кадри. Наркомани, дилари, каналджии и п.р.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини