От х:

Днес в x:

Арестуваха банда, пласирала дрога в школо

Шефът на областната дирекция на МВР Петьо Петров (в средата), заместникът му и регионланата говорителка Нина Николова показват вещите на бандата

Банда наркодилъри, пласирали дрога в района на училище „Васил Левски“, бяха арестувани вчера при акция на димитровградските полицаи. При обиските на двамата мъже от града и 25-годишна от Стара Загора антимафиотите са иззели близо 300 грама различни наркотични вещества – хероин, кокаин, марихуана, амфетамини.

Операцията започнала при рутинна проверка на БМВ-то на жената от Стара Загора, извършена в димитровградското село Радиево. При обиска в колата и в самата нея ченгетата намерили 20 грама кафяво вещество, което при наркотеста реагирало на хероин. При разпита П. Д. признала, че е купила дрогата от 30-годишния И. А. от Димитровград.

При последвалата полицейска операция по-късно през деня – в 18.30 часа, на паркинга в село Върбица той бил засечен с БМВ-то си. Под предната седалка в колата му полицаите открили 90 гр. хероин в найлонов плик. Последвал обиск в жилището му на ул. „Милин камък“, където бил открити още 190 гр.от същия наркотик, 140 гр. метаамфетамин, 2 гр. кокаин, както и газов пистолет, преправен в боен. Полицаите открили също и много мобилни телефони и СИМ-карти.

Около час след ареста на И. А. антимафиотите закопчали и съучастника му – 25-годишният М.М. пред жилището му на ул. „Козлодуй“ в момент на продажба на дрога. Шестима негови клиенти също се озовали зад решетките. В жилището му също били открити наркотици, сред които и 14 хапчета „Екстази“.

От полицията твърдят, че двамата са пласирали наркотици в района на училище „Васил Левски“, но допускат това да е ставало и край други школа в града. Двамата димитровградчани са криминално проявени, И. А. има и множество излежани присъди – за пласиране на наркотици, за хулиганство и за изнасилване. Жената от Стара Загора също има регистрирани криминални прояви.

Задържаните шестима клиенти на дилърите са пълнолетни, уточниха от полицията. Работи се и по установяване на каналите, по които бандата се е снабдявала с наркотиците, увериха от областната дирекция на МВР.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини