От х:

Днес в x:

Павлина Господинова встъпи като съдия в Административен съд – Хасково

Павлина Господинова официално встъпи в длъжност като съдия в Административен съд – Хасково, съобщиха от Темида. Това стана на тържествена церемония, проведена днес в сградата на Върховния административен съд.

В присъствието на председателя на ВАС Георги Чолаков, заместник-председателя на ВАС Любомир Гайдов, председатели на отделения във ВАС, ръководители на административни съдилища и съдии, съдия Павлина Господинова подписа акта за встъпването си, който беше подписан и от председателя на Административен съд – Хасково Василка Желева.

Съдия Павлина Господинова встъпва в длъжност след решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет, проведено на 8.11.2022 г., когато беше повишена в длъжност „съдия“ в Административен съд – Хасково, след успешно класиране сред кандидатите в конкурса за повишаване в длъжност „съдия“ в административните съдилища.

През последните 4 години съдия Господинова правораздава в Хасковския административен съд, след като през 2018 г. със заповед на председателя на ВАС беше командирована от Районен съд – Хасково в Административен съд – Хасково.

Съдия Павлина Господинова е завършила специалност „право” в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Има над 23 години юридически стаж. Понастоящем е с ранг на „съдия във ВКС и ВАС“.

Тъй като в Административен съд – Хасково няма специализация по материя, съдия Господинова ще продължи да правораздава по всички видове административни дела, както и по касационни административно-наказателни дела.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини