От х:

Днес в x:

Задържаха издирван за измами за 23 млн. долара в САЩ

Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ получи мъж с турско и германско гражданство, издирван за измами в САЩ, съобщиха от Темида. Тя му бе наложена от Окръжен съд – Хасково.

Мъжът е бил обявен за международно издирване с червен бюлетин от Интерпол Вашингтон, САЩ с искане за екстрадиране. Чужденецът е търсен за престъпления, извършени от юни до октомври 2018 г. - пощенска измама, банкова измама и пране на пари, осъществени в Ню Джърси, след предварителен договор с други лица, чрез изпращане на измамливи имейли, пощенски писма и съобщения заблудил служители на договорна компания на Министерство на отбраната в САЩ, компания за рафиниране на петрол със седалище в Корея. За извършеното престъпление е предвидено по закон на САЩ наказание до 30 години затвор.

Окръжен съд – Хасково прецени, че от всички събрани до този момент материали може да се направи извод, че са налице основанията за предаване на мъжа. Взе се предвид фактът, че мъжът е чужд гражданин и няма трайна уседналост в България, въпреки представения договор за наем. Тези факти водят до извода, че е налице реална опасност той да се укрие и да осуети приключването на екстрадиционното производство. С тези мотиви той бе оставен в ареста.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини