От х:

Днес в x:

Монументът на св.Богородица, Паскалевата къща и Алексадровската гробница са в класацията за туристически дестинации у нас

Изображение 1 от 3

    Започна онлайн гласуването в седмите годишни награди, организирани от Министерство на туризма. Онлайн вотът ще определи носителите на призове в 10-те категории в конкурса.

    Кандидатите, които са допуснати до финалната фаза на конкурса и ще се борят за призове, са над 100, разпределени в 4 професионални, 4 художествени и 1 специално предназначена за българските общини.

    Голямата награда в категория „Изборът на българите“ традиционно ще бъде определена сред всички туристически обекти, включени в „100-те национални туристически обекта“ и „50-те малко познати места“.

    За поредна година Община Хасково е номинирана в две от категориите и ще се състезава за призовите места, съобщиха от Информационния туристически център.

    Чорбаджи Паскалевата къща е с номинация в категория „Туристическа атракция или обект”. Още в първите часове на отворения избор, красивият дом на Паскалевия род събра гласове и във временното класиране се нареди на пето място сред 23-ма претендента в категория.

    За поредна година в класацията участва и най-високият в света монумент на Богородица, който се извисява на хълм „Младежки“ в областния град. Номинацията е в класацията „Изборът на Българите“. Във временното класиране монументът е на второ място.

    В същата класация участват и Александровска гробница и Музеен център „Тракийско изкуство в Източните Родопи“ в село Александрово.

    Община Минерални бани е друг от представителите, включени в класация на Министерството на туризма. Тя е номинирана в категория "Туристическа община".

    Гласуването е еднократно за един участник в рамките на една категория, като се отчита едно гласуване от всеки IP адрес. Онлайн гласуването ще приключи на 5 декември нула часа.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини