От х:

Днес в x:

Пандов смени Шопов на шефското място в МБАЛ Хасково

Д-р Тодор Пандов

Д-р Тодор Пандов е новия изпълнителен директор на на хасковската многопрофилна болница. Той сменя на поста досегашния шеф д-р Димитър Шопов. За рокадата се говореше от месец, но сега бе официализирана на днешното общо събрание на акционерите. Там, по предложение на главния акционер-министерството на здравеопазването, бе сменен досегашния управителен съвет в лицето на доктор Шопов, Тодор Пандов и Мирена Танева. Пандов бе преназначен в новия, заедно със шефа на РИОКОЗ София д-р Михаил Попов като представител на здравното министерство, и икономиста Вълчо Кирков за който се знае само че е от Хасково. След близо двучасово заседание, новия управителен съвет избра Тодор Пандов за изпълнителен директор. Задачата му е в рамките на месец да изготви спешен анализ на належащото състояние на болницата и предложи мерки за спасяването и от финансов колапс. Широко афишираната антикризисна програма на досегашния началник д-р Димитър Шопов е отхвърлена от здравното ведомство.

Пред Haskovo.net доктор Пандов определи като главния проблем на болницата, изключително ниските заплати на лекари и сестри. По думите му те са по-малки дори в сравнение с персонала на общинските болници. Първата стъпка на новия директор е свикване на началниците на отделения за набелязване на спешни мерки за излизане от кризата. Д-р Пандов помоли поне за месец толеранс за да се запознае в детайли с проблематиката и да огласи пред обществото своята програма. Категорично обаче се разграничи от твърденията си че назначаването му е по политическа линия. Д-р Пандов е член на ГЕРБ. Досегашния началник д-р Шопов се считаше за човек на БСП. През целия ден мобилния телефон на Шопов бе изключен. Неофициално се твърди че той ще напусне болницата в посока Пловдив където ще преподавател във „факултет по обществено” здраве към Медицинския университет. Наскоро доктор Шопов стана доцент там.

Новия управителен съвет плюс представителят на общината д-р Янакиев/най вдясно/

Д-р Тодор Пандов е роден в Димитровград през 1955 година. Работи в хасковската болница от 1982-ра година. В периода 93-97 година я напуска за да работи на частно. „Единствения който доброволно си тръгна от болницата” не без чувство за хумор каза той. Връща се през 1998-ма година. Последната му длъжност е началник на отделението по образна диагностика известно или популярно казано „скенерите”. Има репутация на интелигентен и отзивчив сред колегите си.

Георги Христов

Бъдещето на д-р Шопов остава неизвестно
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини