От х:

Днес в x:

Отмъкнаха сейфа на депутат от ГЕРБ. Разследват кмета за Александрово. Преглед на регионалния печат

Обраха депутата от ГЕРБ Делян Добрев, съобщават в челните си заглавия и двата регионални вестника – “Новинар юг” и “Хасковска Марица”. Малка метална каса с три дипломатически паспорта и няколко златни бижута била задигната от жилището му на бул. “Илинден”.

Георги Иванов: Хасково не заслужава да има университет, акцентира в другото водещо заглавие на първа страница “Новинар юг”. Непрекъснатите сигнали на една малобройна клика ме държат от 8 години в партер. Всяко нещо си има граници и моето търпение се изчерпа. Така градоначалникът обяснява решението си да спре проектите за откриване на филиал на виенско висше учебно заведение в Хасково.

Д-р Тодор Пандов е новият шеф на хасковската болница, информира още на първа страница вестникът. Вчера бе сменен бордът на директорите на МБАЛ.

3 виенски ВУЗ-а с интерес към Хасково, допълва още по темата изданието във водещото заглавие на втора страница. Два от тях били техническият университет и висшето училище за медицински кадри. Идеята била за база да се ползва закритото училище “Хр. Ботев”.

Имаше босненски сценарий за българския преход. Това твърди в интервю за frognews.bg бившият президент Желю Желев. Текстът е препечатан на 4 страница.

Раздават пачки в “Хасково 2” за бой над “Стамболово”, четем на спортната страница. Двата отбора ще играят на Ямача утре.

Пандов смени Шопов в болницата, съобщава за вчерашната рокада в МБАЛ “Хасковска Марица”.  Бившият шеф д-р Шопов се скрил от журналисти след управителния съвет.

Второкласничка със съмнение за свински грип, пише още на първа страница. 8-годишно момиченце от Конуш било прието в инфекциозно отделение.

Разследват кмета за гробницата в Александрово, пише в акцента на втора страница. Георги Иванов съобщи вчера, че е започнала прокурорска проверка на музея на тракийското изкуство. Както стана ясно наскоро, теренът под сградата все още е държавна собственост, а издаденото от общината разрешение за строеж е незаконно. Това установи проверка на строителния контрол. Вестникът обаче уточнява, че разследването срещу градоначалника се води от полицията, а не от прокуратурата.

Разликата между двете е, че при образувана в прокуратурата преписка водещият прокурор дава указания на дознанието в каква посока да се извърши проверката, кои лица да бъдат разпитани и за какво. При полицейската разработка тези неща се решават от МВР. Разследването пак отива в прокуратурата, но в относително завършен вид, с мнение за прекратяване или пък за повдигане на обвинение.

Защо ни искат по 3.50 лв. за банкова услуга в КАТ, четем още в броя. Гражданин се оплаква пред изданието, че в банковия клон в КАТ му искали преводна такса от 3.50 за плащане на глоба. В клон на същата банка в града за същата услуга се искат 2.50 лв., справедливо посочва човекът.

И аз често съм се питал защо. Единственото, което ми хрумва е, че става дума за една банка, в чийто управителен съвет е Цветелина Бориславова, приятелката на Бойко Борисов. Ако някой има друго обяснение, нека ни го съобщи.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков      

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини