От х:

Днес в x:

КОРЗ инспектира строеж край улица „Дунав“ след сигнал за разкопан тротоар

    Строеж край улица „Дунав“ 33 в Хасково изуми живеещите наоколо, сигнализираха читатели на Haskovo.net и eTV. Имотът се намира срещу една от бензиностанциите. При дейностите е разкопан тротоарът.

    В ранния следобед днес на място имаше екип на общинската служба „Контрол, обществен ред и законност“ (КОРЗ). При появата на репортери обаче служителите бързо се качиха в служебния автомобил и потеглиха. Според запознати подобна проверка е имало и вчера.

    В първата половина на днешния ден в обекта не се работеше. В ранния следобед обаче строителните дейности бяха подновени. Пристигна специализиран автомобил и започна изливане на бетон.

    На място имаше двама мъже. Единият заяви, че е от надзора, а другият, че е от фирмата-изпълнител. Те твърдяха, че всичко е законно и разполагат с необходимите документи, но видимо опитваха да не отговарят на отправените им въпроси. Отказаха да кажат коя е фирмата-изпълнител и кой е възложителят.

    На място липсваше информационна табела за строителния обект. „Табелата е готова, тя е в общината, не са ни я донесли още“, каза служителят. Той поясни, че тротоарът ще бъде отместен наляво към уличното платно и няма да има извивка, каквато е в момента. Допълни, че в имота ще бъдат построени два магазина с обща площ от 100 кв. м., които ще са на 70 см отстояние от тротоара.

    След запитването на Haskovo.net и eTV, oт Община Хасково заявиха, че в случая това е общинска земя с отстъпено право на строеж. Инвеститорът има валидно разрешително за строеж, издадено преди повече от 5 години, във времето между управлението на двамата предходни кметове на Хасково. Уточниха, че там ще има сграда със смесено предназначение, като освен два магазина, ще има и два апартамента. Дейностите включват разрушаване на тротоара, но и неговото възстановяване. Не коментираха обаче, че ще има отместване.

    Анета Кутелова
     

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Пе
      пешо
      27 -2
      18:13, 20 окт 2022
      Преди Дунав на една улица след Ракомс,има къщи на самия тротоар,и никой не взима мерки.За малцинствата държавата си затваря очите май!!!
      • Пе
        Пешо
        24 -1
        18:14, 20 окт 2022
        Грешка!Не р а к о м с а магазин Ро лин г.
    • 2
      Жа
      жандара
      10 -6
      21:41, 20 окт 2022
      много си прост бе янко, не научи кое къде се намира в хасково. марш веднага обратно на село.
      • Жа
        жандара
        10 -2
        21:58, 20 окт 2022
        улицата се казва „Пролетарска“,ама ти си толкова прост че няма как да знаеш. на две говеда сламата не можеш да разделиш , а си и толкова красив като тях.
    • 3
      Ба
      Бат Танас
      25 -7
      21:48, 20 окт 2022
      Сегашното кметче подмина хиената Гошето Иванов в корупция и раздаване на петна за строежи в стил бразилско гето и градска джунгла! На тротоара ще се строи нещо като магазин и с обитаема площ за собствениците на горния етаж а тази многоетажна сграда с формата на тротоара, че и мазе ще има. И докато се строи пешеходците са длъжни да преминат на отсрещния тротоар, а там има само бензиностанции и няма тротоар !
      Ако се поразгледате из орфея ще видите как гаражи и разни пристройки на приятели, съученици и роднини се превръщат в луксозни магазини и бутици .
      В момента държавата ни управляват шайка хасковски разбойници от герб и пп , че и президент ни лук ял ни лук мирисал .
      До следващите кметски избори ще видите още много подобни "чудесии" !
    • 4
      Ис
      Истината
      38 -1
      23:01, 20 окт 2022
      1.Корз избягали от журналистите.
      2.На обекта изливат бетон, информационна табела няма - била готова но не била донесена.
      3.Върху тротоар се строи сграда със смесено предназначение.
      Маде ин Хасково, годината е 2022!
      • Ня
        Някой
        23 -1
        09:09, 21 окт 2022
        КОРЗ са една паразитна служба която бе създадена по време на кмета Георги Иванов. Цял ден се разхождат из улиците на града със служебните си автомобили и си вършат частната работа...
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини