От х:

Днес в x:

Главният архитект на Хасково: Строежът край „Дунав“ е законен, тротоарът не е на мястото си

Изображение 1 от 4

    Строежът край улица „Дунав“ в Хасково е законен. Това съобщи главният архитект на Хасково Тодор Грозев. Той поясни, че при ремонта на улицата преди около 20 години, строителството е изпълнено грешно, не по план. „Джобът“, който вероятно е бил предвиден за автобусна спирка, е навлязъл с около метър към имотите, които са общинска собственост с отстъпено право за строеж.

    В архивите на Община Хасково и в Дирекцията за национален строителен контрол липсва проектна документация по строителството на улица „Дунав“.  От кметството се обръщат с призив за съдействие от специалисти, които имат информация и могат да помогнат с информация и документи.

    Припомняме, че строителството в имота край „Дунав“ започна през октомври 2022 г. и беше разкопан тротоарът, което изуми живеещите наоколо. Оказа се, че тротоарът е бил изграден в имота и не е на мястото си, както е по план. Той трябва да бъде възстановен от инвеститора в частта до парцела, каза арх. Грозев. Той уточни обаче, че извивката на пешеходния участък е с обща дължина около 32 метра, като вероятно една част ще бъде за сметка на общината. В тази връзка обаче предстоят преговори между общината и инвеститора.

    В парцела край „Дунав“ ще се построи сграда на два етажа с височина 8 м и 10 см. Застроената площ в основата ще е 134 кв. м. Постройката ще е със смесено предназначение, на първия етаж ще има два магазина за промишлени стоки, а на втория – две жилища. Възложители са хасковлиите Веселин Лозев и Петко Костов.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Ай
      айде сега
      90 -2
      09:42, 9 дек 2022
      Как така изникват на най невероятни места все изненадващо постройки и все на наши хора. Това някаква далавера пак на бившия Георги Иванов ли е или на новите? Ама знаем чудесно че ще донесете от 10 кладенеца вода и пак ще сте невинни.А между другото какво стана с градоустройствения план.Вече минаха 7 години след Г.Иванов.Какво е оправданието ви?Защо все още нямаме градоустройствен план.Тихомълком цялото Хасково раздадено и до кога?
      • Ба
        Бат Танас
        61 -2
        10:39, 9 дек 2022
        Като си плащат на когото трябва и както трябва всичко ще е законно! Утре и други подобни"чудесии " ще се видят из Хасково. Града е като някоя европейска жунгла със тесни сокаци и асфалтови тротоари пълни със изпражнения на четирикраки животни.
      • Да
        Да бе да
        43 -2
        13:00, 9 дек 2022
        Никой не иска устройствен план.Така с частични ПУП -ве си върви далаверата.Едно си мисля- ако човек екадърен архитект , защо ще се натиска на държавна служба. Или не го бива или има далавера
    • 2
      И
      И
      52 -1
      12:15, 9 дек 2022
      Както на всеки тротоар има коли , сега по модерно е всеки тротоар да става постройка с магазини , то в града има повече магазини от хора , когато някой иска да строй върху тротоар , винаги има вратички , зад дна то , как върху тротоар се постой сграда 🏢 на 2 етажа , били часно , ха ха ха ...от кога ...
    • 3
      ИА
      и аз искам да питам
      62 0
      12:59, 9 дек 2022
      Има един дето строи точно на улицата на Кенана.Улицата е тази над чешмичката точно като се отива за Дивото козле.Абе на кого е приятел този че му разрешихте да стои на самия път.Там тротоар няма ли да има? На Кенана на всичките вземате по 2 метра навътре, а този строи на пътя и гаражите му са подпрели асфалта.Абе как стават тия неща? На хората им искате 3 метра отстояние, а тоя е на пътя.Абе ей, ние будали ли сме останалите дето нямаме връзки с кметовете и главните архитекти?
    • 4
      Не
      Нещо не разбирам
      41 0
      15:41, 9 дек 2022
      Значи когато е правена ул.Дунав е предвиден джб за спирка. но той навлизал в частна общинска собственост.Вместо да се мисли занапред и джобът да си остане , за да се ползва когато му дойде времето , общината , гл. архитект или друг идиот отстъпват право на строеж както му харесва на инвеститора , а гражданите и спирката кучета ги яли.Този търгаш ще направи една пътечка отпред , всички- пешеходци , майки с колички ще трябва да слязът на платното , за да му е кеф на джамбазина с магазина за пром стоки и жилища навряни на ръба на улицата.Справка-50 м по-нагоре рибарския магазин. След това ще си паркира колата отпред в джоба , никой друг няма да може да спре там и т.н и т.н Без Георги Иванов по Гергивановски
    • 5
      Тъ
      Тъпогъз Развейпрахов
      22 0
      17:33, 9 дек 2022
      За нашите хората е позволено всичко софри масички парички под масата .Другите които са тръгнали по законния път с години ги размотават за едно разрешително
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини