От х:

Днес в x:

КНСБ организира протест на пл. „Свобода“ срещу ниските доходи и високата инфлация

Протест под надслов „Да защитим доходите от инфлацията и работните места в кризата“ организира на 21 октомври от 11.30 ч. На пл.“Свобода“ в Хасково КНСБ. Той е част от, съобщи областният координатор на Конфедерацията Веселин Тодоров.
В Хасково за протеста пристига с екипа си и президентът на на КНСБ Пламен Димитров.
Основните искания, които ще бъдат изразени по време на недоволството са свързани с ниските доходи и нарастващите инфлационни нива.

Синдикатите настояват за енергийни компенсации за социалните и обществени институции, които да плащат за ток, колкото битовите потребители. Издига се и искане за ръст на минималната заплата от 710 лв. на 850 лв. от 1 януари 2023 г. което пък от своя страна ще позволи минималната заплата да бъде минимум 50% от средната за полугодието на 2022 година.

Ще бъдат издигнати искания и за подобряване на условията за полагането на здравословен и безопасен труд у нас, повишаване разкриваемостта на трудовите злополуки и професионалните заболявания, както и за повишаване подготвеността на институциите за овалдяване на потенциални здравни кризи.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини