От х:

Днес в x:

58% от безработните на пазара на труда в Хасково са без специалност и професия

Повече от половината от безработните в Хасковска област са без специалност и професия. Това става ясно от справката на Регионалната служба по заетостта за месец август. Става въпрос за 2 946 души, които съставляват 58% от регистрираните в бюрата по труда в региона.

Немалък е броят обаче и на хората, които са без работа и са специалисти. Те са 23,4 % или 1188 души от всички регистрирани безработни.

Висшистите без работа в областта също се увеличават, макар и с малко спрямо предходния месец. През август те са 604 души, което като относителен дял спрямо всички безработни е 11,7 %.

През август област Хасково заема 13- а позиция сред 28-те региона на страната по ниво на безработица. В региона равнището на безработица за август е 4,9 % при 4,3 за страната. Най-малко безработни в региона има в община Хасково-3,8 %. Към края на август в бюрата по труда в региона са регистрирани 5149 души. Най-много от тях са излезли от сектора на услугите.

По време на проведените трудови борси през септември в Хасково са се явили 8 работодатели, а търсещите работа са били 18, а в Димитровград 4-ма работодатели са предложили работа, като от позициите са се заинтересували 46 души.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини