От х:

Днес в x:

Тодор Бойчев запалил сградите под афект и алкохол, забранили му да доближава родителите си

    33-годишният Тодор Митков Бойчев бе изправен пред Окръжен съд – Хасково днес за палеж на 3 сгради. Хасковлията получи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

    Припомняме, че на 16 септември 2022 г. последователно бяха опожарени сграда в бившия тютюнев склад срещу зала „Спарта“ и две изоставени къщи – на улица „Кирил и Методий“ и на улица „Добруджа“. Сигналите са подадени съответно около 19:30 часа, 20:30 и 23:00 часа. Около 15 минути след последния пожар е бил задържан и обвиняемият, с помощта на камерите за видео наблюдение на община Хасково. Щетите са на обща стойност 45 120 лева, а трите сгради са оценени за 486 000 лева.

    При разглеждане на мярката за неотклонение Тодор Бойчев заяви пред съда, че преди време се лекувал от алкохолна зависимост – в болниците в хасковския квартал „Болярово“, в Раднево и Кърджали, където влязъл преди около 2 месеца, като престоят му бил за около месец и половина. Иначе от дълго време бил безработен, но понякога го наемали за кратко. Родителите му живеели в хасковското село Тракиец, но той от дълго време не живеел при тях, тъй като били скарани. Дори в деня на пожарите, Районен съд – Хасково му издал заповед за незабавна защита, забраняваща да доближава единия си родител. Тодор скитал по улиците и в петък вечерта предизвикал пожарите.

    Прокурорът Делчо Лавчев изтъкна пред съда, че обвиняемият трябва да бъде оставен в ареста до започване на наказателното дело срещу него. Той изтъкна, че мъжът е с лоши характеристични данни, осъждан е 8 пъти – за шофиране на автомобил след употреба на алкохол, кражби, държане на наркотици, унищожаване и повреждане, закана за убийство, неизпълнение на заповеди за домашно насилие. Лежал и в затвора.

    Според държавният обвинител палежите са извършени инцидентно, без предварителна планировка и се касае за състояние на афект, тоест т. н. инцидентен умисъл.

    Служебният защитник на Тодор – адвокат Теодора Данева изненадващо се съгласи с искането за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, тъй като тя ще е най-адекватна за клиента й.

    Самият Тодор Бойчев също не възрази.

    Така съдия Милена Петева уважи искането на прокуратурата. Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок. За престъплението законът предвижда наказание от 3 до 12 години затвор.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      11
      111Ф
      4 -3
      09:41, 21 сеп 2022
      Как няма да не се съгласи с решението на съда служебния защитник,като този се друса ,напива до забрава ,краде,идва и зимата отвън е студено в ареста и затвора е топло и има безплатна храна.
      • Fb
        FB
        1 -2
        09:05, 23 сеп 2022
        Така де, то студено му станало на човека и си запалил къщата да се сгрее :)
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини