От х:

Днес в x:

Пожарникари от шест области на огнищата в Хасковско

Изображение 1 от 3

    Пожарникарски екипи от София, Пловдив, Ямбол, Бургас, Велико Търново и Кърджали помагат на огнеборците от Хасково да се справят с  големите пожари, които вилнеят от вчера на територията на региона. помагат им военни и горски. Има осигурена тежка техника от "Мини Марица- изток" от пожарната в Бургас за просеки.

    Те не могат да бъдат локализирани, понеже вече са обхванали големи площи и заради тежките пресечни терени и силния вятър, информира Красимир Ангелов, който тази сутрин предаде поста на областен управител на Хасково на Гинка Райчева, но до момента контролира ситуацията и през вчерашния ден обяви бедствено положение за цялата област. Продължава да гори в землището на с.Дъбовец към вр.Света Марина и вр.Шейновец. Огънят там, който тръгна в ранния следобед вчера, е обхванал смесена гора. Председателят на Националното асоциация на доброволците в Република България Ясен Цветков, цитиран от БТА съобщи, че в пожарите в района участват доброволци от формированието на община Свиленград. Те са със специализирана техника и дронове, така че да подпомагат обследването на района и да следят развитието на пожара в Любимешко.

    Модул от 22-ма военнослужещи с 5 автомобила участва от тази сутрин в гасенето на пожар, който гори между селата Малки Воден в община Маджарово и Дъбовец, съобщиха от Министерството на отбраната. Там вчера изгоряха и постройки.

    В Малки воден възрастен мъж е отказал да напусне горящата си къща, като е легнал на леглото, решен да изгори с дома си. В крайна сметка обаче е бил изведен навреме от съселяните си и е спасен, разказват очевидци в социалните мрежи. Другият пожар е до Рогозиново, община Стамоболово. Теренът е пресечен, горят смесени гори. Тежка техника от военните е на място.

    Пожарът между селата Сусам, Татарево и Гарваново също трудно се овладява, понеже вятърът сменя посоката си непрекъснато. Останалите по-малки пожари, които лумнаха в сряда в региона, вече са локализирани. На място има екип, които наблюдават периметъра.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини