От х:

Днес в x:

Огнена петък вечер в Хасково: Четири сигнала за пожари в различни краища на града за 4 часа

Изображение 1 от 6

    Четири сигнала за пожари в сгради са подадени в рамките на четири часа в петък вечер, между 20 и 00 часа. За последния от тях към полунощ все още не беше ясно дали е основателен.

    При една от огнените стихии- на улица “Добруджа“ 29, за която сигналът е получен трети поред към 23.0 часа, изгоря къща .Тя е на ъгъла с ул. „Преслав“. Постройката е необитаема. Зданието  е старо, разказаха съседи. Наскоро е било продадено от наследници на фамилията и хората от околните улици не познава новите му собственици. Знаят обаче за намеренията сградата да бъде съборена и на мястото че ще се строи голяма няколкоетажна кооперация от уведомителните табели, които били поставени. От съседния блок дори са направили събрание, защото много от хората не били съгласни да се строи нависоко в близост до тяхното владение, разказаха хора от къщите в съседство. Сградата иначе е необитаема от години. Тя е стара и е на градоред. Пламъците бързо обхванаха цялото двуетажно здание и покривът се срути. Притеснени хора от съседните жилищни постройки до късно през нощта наблюдаваха с тревога работата на три екип пожарникари, които бяха на място. Понеже движението е многопосочно в този участък на града и тъй като горящата къща е на кръстовище, полицейски патрул се включи в отбиването на преминаващите през ул.„Добруджа“ шофьори с оглед на тяхната безопасност.

    Къщата на ул.“ Добруджа“ е третата необитаема сграда в рамките на 4 часа, които се подпалиха в петък вечер в областния град. За мнозина това не е случаен факт, някои дори търсят връзка около собствеността на имотите.

    Около 20 часа най-напред беше подаден сигнал за огън в бившия тютюнев склад на ул. „Г. Кирков“, срещу бившата Втора поликлиника. Теренът беше разчистен и ограден през последните месеци. Години наред беше занемарен и бездомници бяха неговите обитатели. 
    Малко след този сигнал пожарникарите реагираха и на сигнал за огън в къща в кв.“Куба“-на ул. "Св.св. Кирил и Методий", която се намира на около половин километър от първат горяща постройка. 
    Една пожарникарска кола и екип бяха препратени, докато работеха по инцидента на ул. „Добруджа“,  на нов сигнал за пожар. По непотвърдена информация той е в район край кв. „Изгрев“. Към полунощ все още не беше ясно дали информацията за този палеж е основателна и дали става въпрос на сграда.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ако е тяхна работа хубаво от парите на продадените апартаменти няма да видят
    • 2
      Пи
      Пингвина от Готъм
      12 -2
      10:44, 17 сеп 2022
      Шибания джокер пуши трява и пали наред ! Лошото е , че няма пари за лампа на прожектора с който викаме Батман . ГЕРБ открадна парите за фенера и чакаме доставка .
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини