От х:

Днес в x:

Омар Абдан, убил полицаите в Бургас, е пълнолетен

Сириецът, управлявал автобуса с мигранти, с който катастрофира в полицейска патрулка на кръстовище "Триадица" в Бургас и уби двамата полицаи в нея, е пълнолетен. Това става ясно след брифинг на  говорителя на главния прокурор Сийка Милева, цитирана от Нова телевизия.

Информацията за възрастта на сириеца, който преди фаталния сблъсък в край на август, пребивава в Бежанския лагер в Харманли, е от турските власти и от тези в  Сирия.

Омар не е на 15 години, както твърдеше той досега, включително и пред съдебните власти у нас, а е роден през 2004-та година, което означава, че е пълнолетен.

Данните за възрастта на Омар Мохамад Али Абдан са доказани и от експертиза, направена у нас посредством  образна диагностика, рентгенови снимки на ръцете, таза и на костите. 

В хода на досъдебното производство се разследва и версията за терористичен акт. Разпитани са около 50 свидетели, назначени са множество експертизи, изискана е информация от мобилните оператори в страната.

След доказване на възрастта на Омар Абдан обвиненията към него ще бъдат преквалифицирани. Така, ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание от 15 до 20 години затвор или до живот. 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини