От х:

Днес в x:

Новите места в Синята зона с плащане на паркомат или с SMS

    Новите места, които бяха присъединени към „Синята зона“ на Хасково под шапката на „Тролейбусен транспорт“, вече се тарифират.

    С решение на Общинския съвет паркингите, които доскоро бяха управлявани от частна фирма, от 3-ти септември вече са към тролейбусното дружество. Става въпрос за 296 нови паркоместа в Синята зона.

    Вече навсякъде има поставени информационни табели с указания за цените за спиране, информира управителят на стопанисващата фирма Албен Манджуков.

    В рамките на разширената Синя зоната има и повече места за паркиране на хора с увреждания.

    Доста шофьори обаче се оплаках, че се изгорели с плащане за премахване на скоба, защото не са платили спирането си надлежно в Синята зона, понеже на се видели в зоната паркоавтомат.

    На някои от новите места в Синята зона, като тези край сградата на Общинска полиция и автогарата има поставени нови машини за плащане на паркинг време, а на други-като по улицата край НАП, съществуващият паркоавтомат е преместен за удобство на шофьорите по-надолу от предишното му място, обясни Манджуков.

    Повечето от новоприсъединените към Синята зона места ще останат с плащане само чрез SMS. И това е решено, тъй като през последните три месеца приходите за паркиране от SMS-и са повече от тези, отчетени от паркоавтоматите. Тези места се контролират физически от служител на „Тролейбусен транспорт“, който заснема номерата на спрелите автомобили и информацията дали водачите им са платили отива директно при репатриращите екипи. При установено нарушение следва поставянето на скоба на автомобила в нарушение. Демонтажът й е 25 лева. Но към таксата за скобата се начислява и по един лев за всеки започнат просрочен час, така че често таксата набъбва.

    Навсякъде вече са премахнати и табелите на частната фирма, стопанисвала местата за паркиране и започва пребоядисването на наземната маркировката от жълто в бяло. Тази дейност ще приключи в следващите няколко дни.

    Разширението на Синята зона в Хасково обхваща местата на: ул. „Цар Освободител” до Малкия бизнес център, между ул. „Васил Друмев” и ул. „Преслав”, местата за паркиране до сградата на Областна администрация и Социалната служба, по бул. „Г. С. Раковски” пред НАП. В Синята зона минават и местата за паркиране по бул. „България”: срещу промишления пазар, пред комплекс „21 век”, след Изчислителен център.

    В Синята зона ще са вече и позициите зад ресторант „Република”по ул. „Васил Друмев”, срещу градинката на Бизнес центъра пред Младежки център, в кв. „Орфей” , ул.„Ком” и пл. „Свобода”.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини