От х:

Днес в x:

Хасковлия иска камери в Синята зона заради катастрофи и по-често почистване

    За монтаж на камери за видеонаблюдение в „Синята зона“, настоява хасковлията Стоян Литов. Причина за това са честите катастрофи с паркирани коли в „Синята зона“ зад блока на булевард „Съединение“ 26 (бившия вонен блок), до магазин „Чочко“.

    Мъжът, който е държавен служител, заяви, че всеки месец в „синята зона“, която е с 39 места, има поне по една ударена паркирана кола. Собствениците на увредените автомобили са принудени са покриват щетите за собствена сметка, тъй като нарушителите остават неизвестни. Сред потърпевшите е самият той. Преди 3-4 месеца пострадала колата му при маневриране от неизвестен водач. Опитал се да разбере кой е извършителят, но не успял. Той е на мнение, че ако има камери за видеонаблюдение, ще е възможно откриването на нарушителите.

    Стоян Литов коментира още, че въпросната „синя зона“ не се почисва редовно. Той заяви, че наскоро служители окастрили храсти и ги изоставили на едно от паркоместата, заради което през седмицата беше неизползваемо.

    По повод сигнала отправихме запитване към Община Хасково. От местната администрация заявиха, че почистването на улицата на синя зона в посочения район е ангажимент на сметопочистващата фирма и сигналът е предаден. “Що се отнася до видеонаблюдението в района: поставянето на видеокамери се извършва след анализ и по препоръка на компетентните органи, в този район няма сигнали за настъпили тежки инциденти, сериозни закононарушения или ПТП. Но сигналът ви е взет предвид и при бъдещо разширяване на обхвата на видеонаблюдението, необходимостта от монтиране на видеокамери в района ще бъде планиран, след анализ на органите на реда и съответните препоръки и решения, ще се пристъпи към конкретни действия”, информираха от Община Хасково.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ру
      Румен
      19 -4
      08:21, 2 сеп 2023
      И аз искам джакпотът, но не ми се пада....И като има камери нищо няма да се промени, просто излишни пари на вятъра...
    • 2
      Пе
      педаловрътко
      15 -6
      09:54, 2 сеп 2023
      аз искам велоалей. да си въртя педалите. всички педаловрътковци да се суберем пред магазин била да обсъдим плана.
    • 3
      Ко
      комшийка
      3 0
      09:12, 27 сеп 2023
      Живея в същия блок, но в друг вход, Стоян успя да накара общината да асфалтира двора, защото беше на пръст и като духне вятър ставаше като в Сахара, негова беше и идеята за синя зона, но не в този вид, който е сега, така че човека мисли и действа и резултатите са в полза на всички, а горните два коментара са направени от безмозъчни същества, които само могат да плюят и в живота си са точно това едни плюнки
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини