От х:

Днес в x:

Оставиха в ареста рецидивист, шофирал дрогиран и подпомогнал мигранти

Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ получи 26-годишен ямболия, шофирал лек автомобил дрогиран и подпомогнал мигранти. Тя му бе наложена от Окръжен съд – Хасково, който потвърди определението на Районен съд – Харманли, съобщиха от Темида.

Младият мъж беше задържан на 27 юли 2022 г. на магистрала „Марица“ край Харманли. Той транспортирал 12 души от Ирак и шофирал под въздействие на метамфетамин. По-тежкото престъпление се наказва с лишаване от свобода от 1 до 6 години и глоба в размер от 5000 до 20 000 лева.

Окръжният съд, след като разгледа жалбата, прецени, че са правилни изводите за наличие на обосновано предположение, че М.Р.Т. е извършил деянието, за което е образувано досъдебното производство. Съществува реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление, което се извежда от липсата на трайна уседналост и обвързаност с конкретно населено място, липсата на постоянни трудови доходи и постоянна трудова ангажираност, както и от високата степен на обществена опасност на деянията и дееца. Видно е от справката за съдимост на обвиняемия, същият е осъден условно само месец преди настоящите деяния. Очевидно е, че деецът демонстрира трайно установени престъпни нагласи, които са останали непроменени въпреки наложеното последно наказание, от което съдът заключи, че се касае за лице с висока степен на обществена опасност. Доводите на защитата относно ангажираността към семейството и конкретно към децата му, не се подкрепят от събраните доказателства, за които първостепенният съд също е дал правилен и обоснован отговор. Окръжен съд – Хасково не приема доводите на обвиняемия и неговия защитник за налагане на по-лека мярка за неотклонение „домашен арест“. До същите изводи е достигнал и районният съд, поради което постановеното от него определение бе потвърдено.

Определението на Окръжен съд – Хасково е окончателно и не подлежи на обжалване.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини