От х:

Днес в x:

В харманлийско школо ще ходят с вратовръзки

Униформите на харманлийското ОУ"Иван Вазов"

Нови униформи със задължителен аксесоар вратовръзка, за момчета и момичета, демонстрира днес в Хасково харманлийското основно училище „Иван Вазов“. От първи ноември, 600-те деца там ще са първите в харманлийска община, които ще имат собствени униформи. Като част от този проект, харманлийци гостуваха на връстниците си от хасковското ОУ „Христо Смирненски“. То бе първото което въведе униформи за възпитаниците си в областта. Целта на визитата бе да се сравнят двата модела официално облекло, да се обмени опит между децата за отношението им към униформите, тяхното удобство и мненията на приятелите им извън училище. В огромното си мнозинство „смирненци“ горещо препоръчаха униформите, като признаха че дори ги носят и в извън учебно време.

„Засега няма да правим зимни униформи защото нямаме пари“ уточниха от харманлийското училище. Представените екипи са раздадени на децата на преференциални цени-при номинал 90 лв, учениците и техните родители са платили само 30 лв. „Имаме доста ученици от социално слаби семейства и не можем да им даваме дрехите на пазарните им цени, мотивираха се от „Иван Вазов“.

Сравнение с униформите на "Смирненски"/вдясно/

Тънката цена харманлийци са постигнали като са спечелили проект от министерството на образованието. Съгласно него, 35 хиляди лева са отпуснати от правителството а 15 хиляди са дофинансирани от самото училище. Подобна схема може да се повтори но чак следващата година.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини