От х:

Днес в x:

Седмокласник от „Смирненски“ стана шампион по английски

Иван Иванов

Седмокласникът от ОУ “Христо Смирненски” Иван Иванов стана шампион по английски език. Той е победителят в регионалния кръг на състезанието по спелуване SpellingBee, който се проведе на 12 април в Стара Загора. 14-годишният талант пребори 58 конкуренти от три области: Старозагорска, Кърджалийска и Хасковска, и се класира за участие в националния етап на състезанието на 10 май в София.

Битката в събота беше трудна и много оспорвана. На децата се казваха думи на английски и веднага след това за строго контролирано време трябваше да ги изговорят по букви. В следващия етап участниците превеждаха думи от български на английски и пак ги спелуваха. В третия, най-труден етап, задачата беше да спелуват по-сложни и неизучавани думи, но нямаха право да пишат. Всичко се случваше в момента и пред авторитетно и прецизно жури, както и пред взискателна публика.

SpellingBeee състезание за ученици до 14 години. Първата надпревара по спелуване е била проведена през 1925 г. само с девет участници. Оттогава броят на участващите се е увеличил многократно до милиони ученици от цял свят.

Като финалист, Ванко вече спечели първата награда - летен езиков лагер от 6 до 12 юли 2014 г.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини