От х:

Днес в x:

Повечето хасковлии влизат с маска в аптеките, в автобусите ползват рядко

    Повечето клиенти влизат със защитна маска за лице в аптеките в Хасково. Макар и рядко, има и хора, които влизат в обектите без такава. Това установи репортерска проверка в две от големите аптеки в областния град след въвеждането на противоепидемичните мерки.

    В една от тях заявиха, че понякога влизат клиенти без маски, но не ги връщат, а само ги предупреждават. Казаха, че от няколко дни отново е започнало търсенето на защитни маски за лице, които са на цени от 10 стотинки, 1 лев и 10 лева – с клапа. Служителка от обекта обаче коментира, че е възможно повечето клиенти да използват маски от предходната вълна на пандемията.

    Припомняме, че задължителното носене на защитна маска на някои места в Хасковско влезе в сила от 22 юли 2022 г. Причината за частичното връщане на мярката е увеличаващия се брой заразени с коронавирус в региона. Задължително е носенето на защитна маска за лице при посещение не само в аптеки, но в лечебни заведения, оптики, градския транспорт, специализираните институции за предоставяне на социални услуги. При струпване на хора на открити обществени места е необходимо спазване на дистанция от 1.5 м. Мярката беше въведена със заповед на РЗИ-Хасково по предложение на Областния кризисен щаб за борба с Covid-19.

    За разлика от аптеките, при репортерска проверка в автобуси в Хасково стана ясно, че малка част от пътниците използват защитни маски. При качване в автобус на градския транспорт, някои граждани казаха, че не знаят за заповедта, други казаха, че са си забравили маската. Имаше обаче и такива, които отказваха да ползват защитни средства в горещите дни, какъвто е днешният.

    Междувременно шофьор на автобус, пътуващ по линията от Хасково за Димитровград заяви, че на този етап от ръководството на фирмата не са разпоредили, че е задължително ползването на маска в рейса, тъй като курсът е междуградски, а не градски, където е задължително.

    От аптеките и автобусите казаха, че все още не е имало проверки за неносене на маска от контролните служби.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Зд
      Здрасти
      30 -10
      12:38, 25 юли 2022
      Търговията е в ход .Овцете си блеят.Някак си с по голям интерес очаквам маймунското чесане и аналните тестове.Та дано на зомбовете почне малко да им идва акъла
      • K
        K
        11 0
        22:33, 25 юли 2022
        всички трябва да дадат отпор на здравния фашизъм и никой да не носи маска
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини