От х:

Днес в x:

Млади таланти от Хасково получиха музикални инструменти от кампанията „Подари мечта“

    Четвъртото издание на Хасково рок  започна снощи в зала „Дружба“. Първи на сцената се качиха бъдещите звезди на рока „Прима виста“ и „Еуфория“от Младежки център и група 5 D. За участието си те получиха плакети с логото на фестивала.

    Преди рок концертите да продължат с участието на утвърдените музиканти от Caliberty и „Ахат“ се състоя един от най-дългоочакваните моменти на фестивала. В много емоции, за които помогна и публиката, бяха обявени имената на деца изпълнители от общината, които тази година получават свои инструменти. Те са подбрани сред възпитаниците на местните школи и са носители на награди от различни участия в конкурси. Средствата за закупуването на инструментите са от проведената миналата година на рок фестивала кампания на „Купи тениска-подари мечта“. Професионални микрофони, клавир и китара получиха Божана Тодорова, Косара Тенева, Петър Бъчваров и Мартин Тодоров. И четиримата се занимават с музика в школите на Читалище  „Заря-1858“.  Връчиха им ги кметът на Хасково Станислав Дечев, Боян Гегов и Антон Делчев от хасковската рок банда „Хангар 42“, която подпомага  организирането на фестивала от община Хасково и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

    Децата бяха сред публиката, без дори да подозират, че ще бъдат отличени. Имената им бяха пазени в тайна, като само майките им знаеха за изненадата.

    Радвам се, че продължаваме да правим тази кампания и благодаря, че всички вие- феновете на рока я подкрепяте. По този начин подкрепяте и нашите талантливи деца!" С тези думи се обърна към публиката кметът на Хасково Станислав Дечев при откриване на рок феста.

    „Най-хубавото на кампанията, че обществото в Хасково е зад нея и ние всички заедно помагаме за развитието на младите таланти. Всички деца, които са получили инструменти, закупени със средства от предишните й четири издания, продължават да се занимават с музика. Хубаво е нашите деца да усещат подкрепата ни“, каза след като инструментите бяха връчени Боян Гегов.

     И през това издание на Хасково рок каузата „Купи тениска-подари мечта“ продължава.

     Кулминацията на Хасково рок е тази вечер, когато на сцената в Хасково излизат от 19 часа No more Many more, Хангар 42 и безспорната звезда на феста Рони Ромеро и Еridan.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини