От х:

Днес в x:

Звезден рок Хасково с кауза. Рони Ромеро идва с красивата си годеница в Хасково

    Звезден рок Хасково с кауза. На 8 и 9-ти юли е четвъртото издание на Хасково рок. Отново тази година каузата по време на концертите е свързана с продажбата на тениски с логото на феста. От нея ще се съберат средства за подпомагане на музикално даровити деца от Общината. От изданията от 2018 година, с прекъсване заради пандемията през 2020-та, досега със събраните средства са подарени инструменти на осем деца, които продължават да се занимават с музика и до днес. Децата се определят след проучване и подаване на имената им от местните школи, които подготвят младите таланти на Хасково, припомниха организаторите на фестивала от Община Хасково. По време на фестивала тази година също ще има изненада за някои от децата -музиканти. Имената им обаче се пазят в тайна, посочи Боян Гегов от хасковската рок банда „Хангар 42“, която участва в организацията на музикалния форум.

    Хасково рок 2022 е част от кампанията „Хасково срещу дрогата“ на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

    „Събитието е дългоочаквано и отново сме се постарали да вдигнем нивото му в това издание“, презентира предстоящите участия на рок сцената в южния град заместник-кметът Мария Вълчева.

    Концертите започват и през двата дни в 19 часа. Предвидено е те да са на открито на площадка „Спартак“, но при дъждовно време организаторите имат готовност да ги преместят в зала „Дружба“. Входът и през двата дни е без билети. А това е голям подарък за меломаните от Хасково, подчерта Боян Гегов. На рок сцената в Хасково ще се качат в петък и събота най-актуалните български групи, както и хитовите рок динозаври от „Ахат“ с вокал Звездомир Керемедчиев-Звезди, коментира Антон Делчев от „Хангар 42“.

    В програмата на 8 юли на сцената се качват „Caliberty“, „Odd Crew“ и „Ахат“.

    На 9-ти юли участват „No more Many more“, „Хангар 42“ и Рони Ромеро с българската група „Eridan". Чилийският певец, част от групата „Рейнбоу“,  идва в Хасково заедно с красивата си годеница- румънката Корина Минда. Въпреки, че е изпълнител от световна величина Ромеро не е проявил специални изисквания, присъщи на повечето звезди от неговия ранг. Той обаче е бил категоричен, че иска да разгледа Хасково заедно с половинката си.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини