От х:

Днес в x:

Огромни опашки за пенсии и добавки

Изображение 1 от 5

    Още в началото на работния ден пред централната поща в Хасково опашката е огромна. Причината-стартът на изплащането на повишените пенсии.

    Заради голямото натрупване още сутринта на място има и патрул.

    Хората са доволни от сумите, макар те да са разпределени още отсега по дни, за да покрият разходите им, които също са по-високи, най-малко с увеличенитео на тока от началото на този месец.

    Увеличените от 1 юли пенсии и добавките към тях  в пощенските станции се изплащат от 7 юли според стандартния график за месеца и ще продължи до 20-ти юли. Това става благодарение на промененото пенсионно законодателство през тази година.

    Минималната пенсия вече е 467 лв., а максималната - 2000 лв.

    Пенсионерите, които получават сумите си по банков път, трябва да ги имат също днес по картите си.

    От 1 юли е в ход изплащането на еднократната добавка от 75 лв. на пенсионерите, които отговарят на изискванията за завършен ваксинационен курс през май 2022 г.

    По данни на НОИ средно със  17% увеличение на пенсиите си ще получат  715 000 души след преизчислението им от 1 октомври.

    35% от пенсионерите ще получат средно по 136 лв. увеличение на пенсиите от 1 октомври, след като се приложи модифицираното швейцарско правило. За някои ръстът ще е и 300 лв, за други - по-малък.

    Средната пенсия за страната ще достигне 722 лева при 670 лева спрямо юли.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини