От х:

Днес в x:

Първо място за Никола Делчев на Купа България по спортно ориентиране

Изображение 1 от 5

    12-годишният Никола Делчев от хасковския клуб „Компас 1994“ се класира на първо място в 46-тото поредно издание на Купа България по спортно ориентиране. Петокласникът от СУ „Васил Левски“ спечели приз в конкуренция на 35 свои връстници.

    В първия ден той постигна 5-то време, но през втория навакса със спечелването на първо място и третия ден стартира с изоставане от 23 секунди, но накрая финишира с 10 секунди аванс пред конкурентите си.

    Състезанието се проведе от 16 до 19 юни. То беше организирано от Българската федерация по ориентиране и Клуб „Бегун“ Варна с помощта на Община Бяла, където беше и състезателният център. Състезателните трасета, по които се състезаваха повече от 800 състезатели от 45 клуба от страната и 22 от чужбина, бяха развити в горите на Дюлинския проход. Теренът беше пресечен от дълбоки дерета, а гората беше с подраст, което направи бягането много трудно и това доведе до много изненади и отпадане на състезатели.

    Хасковският клуб се включи с общо 15 състезатели в групите от 12 до 50 години. Много добре се представи и Елица Ксиаопу, петокласничка от СУ „Васил Левски“. Тя стартира с трето място през първия ден, но във втория допусна грешка и изостана до 20-то място. В третия ден подобри резултата си и финишира 12-та от 36 състезателки в групата.

    Седмокласничката Мария Делчева също от СУ „Васил Левски“ се представи добре и се класира 14-та от 36 противнички в групата на 14-годишните.

    18-годишните състезателки от Хасково Ивана Йорданова и Дияна Янева се пребориха съответно за 13-то и 16-то място по трудните маршрути и конкуренция на 26 противнички.

    „Имахме очаквания за добро представяне от още двама-трима състезатели, но изглежда те бяха изненадани от трудния терен и необичайната гора и не успяха да завършат състезанието“, каза председателят и треньор на „Компас 1994“ Тодор Стратиев.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини