От х:

Днес в x:

Клубът по спортно ориентиране от Хасково е втори на Купа "Сакар"

Изображение 1 от 5

    Хасковският клуб по спортно ориентиране „Компас 1994“ се класира на второто място в отборната надпревара за Купа "Сакар".

    От Хасково участваха 14 състезатели на възраст от 10 до 50 години в надпревара с 200 състезатели от страната и гости от Турция.

    Стартовете се проведоха на трудния и скалист терен край селата Черепово и село Дрипчево.

    За  „Компас 1994“ успех  постигнаха децата до 10 години - Енлон Ксиаопу е първи, а Биляна Стоилова – третав групата. Елица Ксиаопу е втора при момичета до 12 г., а Мария Делчева  също втора при 14-годишните. Енфун Ксиаопу е трети при момчета до 14 години. Таня Дякова при жени над 45 годни естана първа.

    Второто място за Купа "Сакар" за Хасково е факти благодарение на: Габриела Нанева, Деяна Николова и Павел Илиев в жени и мъже и ветераните -участници Николай Стилев, Делчо Йорданов, Николай Попов и Данаил Делчев.

    Децата, които завоюваха призови места и медали са ученици от ОУ "В. Левски" и се занимават със спортно ориентиране от 2019 г., когато се включиха в обучение по Програмата на ММС "Спорт за децата в свободното време". Спортното ориентиране е семеен спорт и начин на живот и децата на семействата Ксиаопу, Делчеви, Йорданови, Попови  почти всеки уикенд участват в състезания и постигат успехи, коментира председателят на клуба Тодор Стратиев.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Фе
      фенка
      1 0
      09:12, 3 май 2022
      Браво Делчеви!Успехи и за напред!
    Последни новини