От х:

Днес в x:

Хасково домакин на Международния турнир по художествена гимнастика „Кралица на Аида”

Хасково отново ще е домакин на турнира „Кралица на Аида”, чийто организатор е местния Клуб по художествена гимнастика „Аида“.

Четвъртото издание на състезанието ще се проведе между 6 и 8 май, със съдействието на Българската федерация по художествена гимнастика и Община Хасково.

Откриване на турнира от 14 ч. в зала „Дружба“. Тази година той отново ще е с международно участие. В тима на Хасково са две украински деца на бежанци, а от два месеца в треньорския екип е и украинската треньорка и бивша гимнастичка от националния отбор на Украйна –Юлия Чернова.

За турнира пристигат грации от  клубове от Испания, Кипър, Босна и Херцеговина, Украйна и 2 клуба от Македония.

„Благодарим на всички клубове от страната, които заявиха своето участие.  Отново ще имаме и международно участие и това много ни радва. Нашият спорт е тежък и трябва да си много последователен. Турнирите са възможност да се огледаме докъде сме стигнали с подготовката си. Последните две години бяха тежки за всички спортисти, но сега отново ще сме заедно и ще се състезаваме и то пред публика. Радвам се, че Хасково отново ще е домакин на състезание по художествена гимнастика и разчитам на подкрепа и от хасковлии “, коментира президентът и главен треньор на клуба домакин Яна Михайлова.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини