От х:

Днес в x:

23-ма души в болница с коронавирус. През седмицата почина 28-годишна жена

94 нови случая на коронавирусна инфекция са регистрирани в област Хасково за периода от 25 април до 1 май. Разбивката по общини показва, че най-много са новозаболелите в Хасковска -33-ма души. В община Димитровград за една седмица позитивни проби са дали 18 лица, а в Свиленград-17. В община Харманли са  10 новите с позитивен тест, а в общините Любимец и Тополовград- по шестима. В  община Симеоновград има  2 лица, в Ивайловградско и община Минерални бани има по един новозаболял. Стамболово и Маджарово са общините, в които няма нито един нов позитивен тест.

За периода с положителен резултат са  ученици. Има един от  11 Д клас от ПГДС „Цар Иван Асен II“ в Хасково, като  под карантина са поставени общо 22 ученика  и 1 учител€ позитивна е и  ученичка от 10 А клас  от ПМГ „Иван Вазов“в Димитровград, под карантина са поставени общо 21 ученика  и 2 учители.

Бежанец на 18 г. от Мароко, настанен в РПЦ – Харманли също е сред позитивните. Медицинска сестра от МБАЛ – Хасково е дала положителна проба за Ковид-19.

В болница с усложнения към 1 май са 23 души.

 Диагностицираните случаи с коронавирусна инфекция в областта от началото на пандемията до момента са 27754.

Починали са 1532 души. За последната седмица от тях са шестима. Те са от Хасково, Димитровград и Любимец, на възраст между 68 и 80 години, като сред тях има и такива, които са без придружаващи заболявания. През изминалата седмица е регистрирана и една от най-младите жертви на заразата от началото на пандемията. Това е  28-годишна жена от Хасково. Отчетено е като придружаващо заболяване при нея е затлъстяването.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ян
    янко димитров
    7 -14
    07:58, 3 май 2022
    веднага незабавно връщане на всички противоепедием... Виж коментара
    • Са
      Само
      3 -1
      00:51, 4 май 2022
      Само питам аз мислех че си с пета доза ти се излагаш само с три
  • 2
    До
    Донълт Тръмп
    9 -5
    08:30, 3 май 2022
    Трябва да се пие белина само тя унищожава ковида и идиотите в зародиш .Също трябва да се ползват презервативи висок клас за да не пипнеш ковид и тия идиоти да не се размножават. Най добре ако се притесняваш че ще се изпуснеш може да мандръсвате само отзад от другата дупка са хваща само глупост и трипер
Последни новини