От х:

Днес в x:

До месец съдът решава първите четири дела за извънреден труд в МВР

    В едномесечен срок Окръжен съд – Хасково трябва да реши четири от делата, заведени от служители на МВР.

    Припомняме, че първоначално казусите бяха решени от Районен съд – Хасково. Те обаче бяха спрени заради противоречива съдебна практика в цялата страна. Последва решение на Съда на Европейския съюз от февруари 2022 г. и делата бяха възобновени. Днес се проведоха първите четири дела в Окръжния съд в Хасково, където бяха разгледани от 3-членен съдебен състав с председател Деляна Пейкова. Две бяха по жалба на МВР, а другите две – по жалба на полицаи.

    Ведомството беше представлявано от главния юрисконсулт Димитър Митрев и негова колежка, а правата на униформените защитаваше адвокат Тома Найденов. По един от казусите бе поискано спиране до произнасяне на Върховния касационен съд, но съдия Пейкова отказа.

    Митрев пледира, че към онзи момент, в който се оспорват възнагражденията на униформените, то парите им са били изчислени правомерно и според действащите тогава наредби.

    Адвокат Найденов и униформените настояваха, че положеният нощен труд от служителите на МВР не е бил изчислен адекватно. Те посочиха, че има много противоречиви решения на Районния съд в Хасково. Дадоха за пример със случай с екип от двама души в патрул са завели дела, при което единият е спечелил, а другият е загубил делото.

    В Окръжен съд – Хасково ще бъдат разгледани над 300 подобни дела, заведени от служители от различните подразделения на МВР.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Бъ
      бъзз
      3 -2
      22:39, 27 апр 2022
      Деля !!! Пейкова.
      Поне името на съдията да беше правилно!

      И успех на полицаите срещу Министерството на всичките работи!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини