От х:

Днес в x:

Данъчните в Хасково вадят за продан леки и товарни автомобили на длъжници

Леки и товарни автомобили на цени от 300 до 12 500 лв. продава в следващите няколко седмици Националната агенция за приходите в Хасково. Търговете на превозните средства са организирани заради натрупаните задължения на досегашните им собственици, които подлежат на принудително изпълнение и наложени в резултат на това обезпечителни мерки от страна на НАП.

В момента например на адрес в областния град могат да бъдат огледани няколко 10-годишни товарни ремаркета и полуремаркета на марките ROLFO и LOHR. Първоначалните им цени са между 10 000 и 12 500 лв. в зависимост от годината на производство и техническото състояние, уточняват от НАП.

Товарен автомобил MAN, оценен на 7 500 лв., може да бъде видян отблизо в село Рогозиново, община Харманли от днес до 4 май. Цената е съобразена с това, че камионът е със забележки и няма валидни застраховка „Гражданска отговорност“ и винетка. Утре в Свиленград стартират огледите на лека кола SEAT от 1993 г. с първоначална цена 300 лв., която не е в движение, а в димитровградското село Крепост – на пътнически бус MERCEDES от 1996 г., с места 7+1 и оценен на 3 000 лв. заради технически недостатъци. На търг излиза и лек автомобил RENAULT CLIO с първоначална цена 1 200 лв., който ще бъде достъпен за огледи за проявяващите интерес до 10 май на адрес в Харманли.

Подробна информация за тези и други продажби, организирани от приходното ведомство, може да бъде разгледана в електронния Портал за продажби на данъчните, където се публикуват: местоположение на актива, състояние, първоначална цена, срокове за оглед, срокове за подаване на ценови предложения и срокове за внасяне на депозит.

След подобни търгове, организирани от публичните изпълнители в Хасково, за първите 3 месеца на 2022 година вече са събрани близо 200 хиляди лева. 108 хил. лв. са от продажби на превозни средства, а около 92 хил. лв. – от търгове на недвижими имоти.

Офисът на НАП в Хасково препоръчва, за да не стига до подобни мерки, при затруднение в плащането на дължими данъци и осигуровки, гражданите и фирмите да се свързват своевременно с публичните изпълнители от дирекция „Събиране“.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини