От х:

Днес в x:

Възобновиха делата за извънреден труд в МВР, полицаи очакват да ги спечелят

Отново тръгват делата в Окръжен съд - Хасково, заведени от служители на МВР за заплащане на допълнителни възнаграждения за извънреден труд, получени в резултат на преизчисляване на положен нощен труд. Това съобщиха от Темида.

Утре в открити съдебни заседания са насрочени за разглеждане 7 второинстанционни дела по постъпили жалби от Областната дирекция на МВР – Хасково. Те са срещу постановени първоинстанционни решения от Районен съд – Хасково и Районен съд – Свиленград.

Такива дела са образувани по постъпили жалби и от Главна дирекция „Гранична полиция“, Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и са разглеждани от всички районни съдилища в съдебния район на Окръжен съд – Хасково.

Припомняме, че делата бяха спрени заради противоречива съдебна практика в цялата страна. В тази връзка има решение на Европейския съд в Люксембург, постановено на 25 февруари 2022 г. По този повод полицаи от Хасково очакват казусите в областния град да приключат в тяхна полза. Дадоха за пример вече приключили дела в Бургас, Плевен, Варна, Ямбол, Видин, Благоевград, София и Пловдив, където съдът се е произнесъл в полза на полицаи и пожарникари, съобразявайки се с решението на Европейския съд.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини