От х:

Днес в x:

17 °C

МВР вече обжалва 5 дела, спечелени от полицаи и пожарникари за извънреден труд

  Общо 606 дела са заведени от полицаи и пожарникари от Хасковско срещу МВР за неизплатен извънреден труд. Това съобщиха от пресцентъра на Хасковския окръжен съд по данни до вчера.

  Делата са били образувани в районните съдилища в Хасково, Димитровград, Свиленград и Харманли. 430 от казусите са свършени, а 176 все още не са приключили. 231 дела са в процес на обжалване пред Окръжния съд в Хасково. Жалбите са подадени от различни подразделения на МВР - Главна дирекция „Гранична полиция“, Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Областната дирекция на МВР в Хасково.

  Днес пред Окръжния съд в Хасково бяха нарочени общо 5 дела, които бяха разгледани от 3-членни съдебни състави с председател Милена Дечева. Първият от казусите бе по жалба на Главна дирекция "Гранична полиция". Ведомството оспорва решение на Районния съд в Свиленград, с което се задължава да плати на своя служител П. В. сумата от близо 1500 лева за допълнителни възнаграждения за извънреден труд, получени в резултат на преизчисляване на положен нощен труд в периода от юни 2016 до юни 2019 година.

  Униформеният не се яви в съдебната зала днес, но бе представляван от адвокат Илия Бабаджанов, който пледира да се остави в сила решението на съда от първата инстанция като правилно и законосъобразно. Юристът уточни, че възнаграждението на клиента му е било присъдено заради неправилно преобразуване на полагания труд от него труд като служител на МВР. Адвокатът поясни, че при спазване на Наредбата за структурата и организацията за работната заплата, полаганият нощен труд от служителите на МВР трябва да се заплаща при умножаване по коефициент 1.143 спрямо дневния, а досега е било смятано 1:1. Именно заради това досегашното заплащане на нощния труд не било адекватно.

  По думите му болшинството от заведените дела приключват в полза на служителите.

  Решението на Окръжния съд ще стане ясно на 21 февруари. По закон то ще е окончателно и не подлежи на обжалване.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Ми
   Мишо
   0 0
   08:26, 5 фев 2020
   Това най-облагодетелствано министерство и то си цака служителите, и то най-малките...не ги ли е срам??? Вместо добър пример за частните, лош!

  Хороскоп за 14.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Наложете си да мислите позитивно и гледайте оптимистично на живота. Съдбата ще ви предложи възможност за излизане от положението, в което сте, стига да проявите активност и да не спирате в развитието си. Заниманията ви ще са ползотворни и ще се справите в деликатна ситуация, без да се натоварвате излишно.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  В много добра форма сте днес и нито за миг няма да мислите за почивка. Имате вдъхновение за работа, тъй като стъпка по стъпка се осъществяват плановете ви. Това ви дава ново самочувствие да се захванете с други отговорности.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Водени от вътрешното си усещане за нещата, ще работите, като не пренебрегвате обективните условия край себе си. Ще напреднете бързо, ако прагматично включите в работата си и хора, чиито разбирания са близки до вашите. Общата енергия и интереси ще осигурят по-високи доходи на всички ви.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Работата ви днес е приятна и интересна. Запознанствата, които отбелязвате, може да са ви особено полезни за бъдещите ви проекти. За някои от вас този ден е свързан с нова работа или промяна на дейността. Привлечени сте от нови перспективи и търсите начини да ги осъществите. Засега обаче ще трябва да почакате, докато откриете най-доброто за вас.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  За бизнесмените денят ще е успешен, ще реализират финансови сделки и ще придобият власт над други активи. Характерно за всички от знака е, че без да се отказват от заявените участия, ще проявят активност и в други форми на изява, в бизнеса, в творческите форуми и лични задачи. Бъдете последователни и ще успеете.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Забележителните ви организаторски способности с пълна сила ще се проявят днес в момент, когато всички погледи са обърнати към вас. Това е шанс да демонстрирате самообладанието си и чувството за отговорност. Насочете усилията си в затвърждаване позициите на екипа ви, като не се страхувате да бъдете безкомпромисни, когато това се налага.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес сте в стихията си. Неудържими сте и се изявявате в различни сфери. Моментът е много подходящ да започнете работа по осъществяването на своя идея. Добре е да отделите повече време за проучвания. В случая добрата подготовка ще се окаже решаваща за окончателния ви успех. Получавате добри новини от приятели, в момента са далеч от вас.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Днес сте по-жизнени от всякога. Артистичността и чувството ви за хумор забавляват околните и печелят симпатиите им. Вашият партньор обаче има нужда по-скоро от привързаност, отколкото от шеги.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Няма да ви липсват емоции от всякакъв характер, но ще постигнете замисленото. Наясно сте с това какво искате и как да го постигнете, а това никак не е малко. Не се задълбочавайте върху това кой какво е казал, изпращайте положителни сигнали към всички и ще се почувствате добре.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Бъдете концентрирани днес, в противен случай може да пропуснете нещо, за което ще съжалявате впоследствие. Помагате на близък приятел да се справи със свой проблем. Умеете да правите компромиси, от което зависи и разбирателството ви с околните. Ако сте в постоянно движение днес, осигурете си достатъчно спокойствие вечерта.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Тревогите и притесненията ви ще се окажат напразни. Работата ви е в ход и ще постигнете напредък в областта, която ви интересува. Интимните ви желания ще се удовлетворят, но бъдете по-смели. Проблем, който не търпи отлагане ще намери своето решение, с което ще удовлетворите всички заинтересовани.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Водени от амбициите си ще работите за собствения си просперитет, дори и това да не се харесва на някои. Ще изпъкнете с идеи и видими постижения. Виталността ви ще привлече личност, която от дълго време храни романтични чувства към вас. Това ще ви разнообрази, а за някои означава и нова връзка.
  14 юли 2020
  Последни новини