От х:

Днес в x:

2 °C

МВР вече обжалва 5 дела, спечелени от полицаи и пожарникари за извънреден труд

  Общо 606 дела са заведени от полицаи и пожарникари от Хасковско срещу МВР за неизплатен извънреден труд. Това съобщиха от пресцентъра на Хасковския окръжен съд по данни до вчера.

  Делата са били образувани в районните съдилища в Хасково, Димитровград, Свиленград и Харманли. 430 от казусите са свършени, а 176 все още не са приключили. 231 дела са в процес на обжалване пред Окръжния съд в Хасково. Жалбите са подадени от различни подразделения на МВР - Главна дирекция „Гранична полиция“, Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Областната дирекция на МВР в Хасково.

  Днес пред Окръжния съд в Хасково бяха нарочени общо 5 дела, които бяха разгледани от 3-членни съдебни състави с председател Милена Дечева. Първият от казусите бе по жалба на Главна дирекция "Гранична полиция". Ведомството оспорва решение на Районния съд в Свиленград, с което се задължава да плати на своя служител П. В. сумата от близо 1500 лева за допълнителни възнаграждения за извънреден труд, получени в резултат на преизчисляване на положен нощен труд в периода от юни 2016 до юни 2019 година.

  Униформеният не се яви в съдебната зала днес, но бе представляван от адвокат Илия Бабаджанов, който пледира да се остави в сила решението на съда от първата инстанция като правилно и законосъобразно. Юристът уточни, че възнаграждението на клиента му е било присъдено заради неправилно преобразуване на полагания труд от него труд като служител на МВР. Адвокатът поясни, че при спазване на Наредбата за структурата и организацията за работната заплата, полаганият нощен труд от служителите на МВР трябва да се заплаща при умножаване по коефициент 1.143 спрямо дневния, а досега е било смятано 1:1. Именно заради това досегашното заплащане на нощния труд не било адекватно.

  По думите му болшинството от заведените дела приключват в полза на служителите.

  Решението на Окръжния съд ще стане ясно на 21 февруари. По закон то ще е окончателно и не подлежи на обжалване.

  Анета Кутелова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Ми
   Мишо
   0 0
   08:26, 5 фев 2020
   Това най-облагодетелствано министерство и то си цака служителите, и то най-малките...не ги ли е срам??? Вместо добър пример за частните, лош!

  Хороскоп за 19.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Успявате по забележителен начин да балансирате между професионалния и личния си живот. Никой по-добре от вас не умее да комбинира всичко така, че да е удобно на всеки. Естествено водещо е собственото ви желание, но вие чаровно прикривате този факт.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще се отличавате с повишената си социална активност, оставайки на втори план личните ангажименти. Имате воля и ще се справите, независимо от трудностите. Предстояща среща ще подобри очакванията ви във връзка с предстоящ проект. Развитията ще бъдат във ваша полза и ще ви подтикнат към конкретни действия.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Добре е делата си днес да ги приключите в рамките на деня. Градивните ви усилия ще поддържат активността и формата ви, правейки ви по-организирани. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени. Най-хубавото е, че ще ви направят щастливи.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Малко хора ще са в състояние да разгадаят настроението ви днес. Работите усърдно, но емоциите доминират над всичко останало и със сигурност ви пречат, особено когато от вас се изисква да бъдете съсредоточени. Опитайте се да им противостоите.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Служебната работа ви отегчава и напрежението скоро ще ви създаде главоболия. Вземете мерки и не се колебайте да направите нещо за себе си. Запознайте се с методите на релаксация, чрез тях ще подобрите тонуса си. Мислете позитивно и се вслушвайте в мнения, различни от вашите.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С добри нагласи сте за предстоящите дни и това се отразява на работата ви по проектите, които подготвяте. Самоконтрола, който си налагате ще ви помогне да се справите по-лесно с изкушенията и повиши психическата ви устойчивост. Насърчете човека до вас открито да говори за чувствата си, това ще заздрави връзката ви или поне ще ви ориентира за тях.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще размишлявате върху развитието на делата си от последните дни и ще търсите причините за една или друга неудача. Приемете, че има и външни фактори, които не можете да промените, така, че гледайте по-ведро на случващото се. Открийте уроците за себе си и се старайте да ги усвоявате своевременно.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Възможно е днес да възникнат проблеми и да променят временно плановете ви за почивка. При финансови операции не поемайте рискове. Доброто ви чувство за хумор ще ви извади от една неловка ситуация с човек, към когото имате по-специално отношение. Близо сте до желания резултат.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще ви се отдава да възприемате добре нови знания и да ги прилагате на практика почти веднага. Движението ще ви се отрази добре, ще ви избави от нежелани мисли и с повече вяра в себе си ще успявате в начинанията си. Не грешите в преценките си за другите, за това и по-рядко ви се случва да сте от губещата страна.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Ще се радвате на добри развития в личните си дела. Промяната ще ускори процесите и скоро ще се поздравите с придобивки от различен характер. Дайте шанс на човека, който търси път към вас и му позволете да ви запознае с намеренията си, които повярвайте, са добронамерени.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не всичко, което предвиждате днес ще се случи, но в по-голямата си част ще следвате начертания план. Доверието, с което се отнасяте към някого или нещо, ще ви спечели нови приятели. В добра кондиция и форма на духа сте, и с повече лекота ще вземате решенията си. Готови сте за придобивки от нематериален характер.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
  19 фев 2020
  Последни новини