От х:

Днес в x:

ФК „Хасково”-по добре в селските групи, но не и на друг

Фк „Хасково” остава в досегашното си положение-разбит отбор на дъното на В група, който от следващия сезон може да играе в селските групи. Според кандидат-купувача, бизнесменът Добрин Добрев, сделка няма, защото хората, които държат в момента акциите, са се отказали от продажбата на клуба. В интерес на обективността и истината сайта Haskovo.net се опита да събере в едно мненията на всички участници в злополучните преговори. Част от заинтересованите лица бяха с изключени телефони. Други отсъстваха от страната, а трети обещаха да говорят…но утре. Затова ви предлагаме един калейдоскоп от гледни точки за провала, който без да претендира за изчерпателност, би хвърлил светлина по темата, която вълнува много хасковлии-Защо не се получи новото начало за футбола в града.

Братята Хабил: Искат ни 100 хиляди лева на ръка или правата на всички футболисти

 

Братята Хабил-най-вляво и най-отгоре

Посредниците по сделката Хакиф и Хабил Хабил са в Италия за мача от лига Европа Рома-ЦСКА. Според тях сделката за Хасково е окончателно пропаднала. Причините.

Ръководството на Хасково ни поиска 100 хиляди лева на ръка за продажба на отбора, заяви един от братята-Хакиф. Сумата, дошла като гръм от ясно небе, защото досега не е била тиражирана от никой. Претенцията била отправена от Емил Траилов, за който се знае, че е изпълнителен директор на ФК „Хасково” и, че притежава част от акциите в клуба. Алтернативата на плащането в Кеш, била старите собственици да запазят правата на ВСИЧКИ футболисти от детско-юношеската школа на клуба и настоящите състезатели от първия отбор. Не стана точно ясно какво ни продават в такъв случай, коментира Хакиф Хабил. Фактически, футболистите са единственото, което клубът реално притежава като актив, защото стадионът и тренировъчните игрища са общинска собственост. Според братята, договорка е била постигната единствено с бившия президент и настоящ акционер Здравко Узунов. Той не поискал нито лев, а само правата върху „12-14 футболиста”, които в момента се подвизавали в Сливен, и други професионални футоблни клубове. Кандидат купувачът бил съгласен. Опитът ни да се свържем по телефона със Здарвко Узунов за потвърждение не даде резултат. Телефонът му бе изключен. От тук насетне братята Хабил оттеглят поддръжката на отбора. В него, досега те и приятели налели 25 хиляди лева. Не искали да им се върнат, но нямало да дават повече пари.

Емил Траилов : Искат без пари клуб за 300 хиляди!

Емил Траилов

Анонимници искат да си правят реклама на гърба на футбола, коментира изпълнителния директор и акционер в „Хасково”Емил Траилов. Само несериозни хора смятат ,че футбол се развива без пари. Не искат да плащат. Не може клуб,чиито активи са поне 300 хиляди лева ,да им го харижа без пари, категоричен бе акционерът. И още: Не съм ги чувал тия. Първо, някой си Северин Ангелов, после тези Хабил, а Добрин Добрев се опитват да го изхвърлят от Спартак ВН ,щото не плаща. Тези ли ще ми спасяват отбора!

С уговорката, че ще говори обстойно утре, Емил Траилов приключи разговора.

Най-изчерпателен бе самият Добрин Добрев.

„Казаха ми: По добре в А окръжна,отколкото да ти го дадем!”

Добрин Добрев

Г-н Добрев, ще купувате ли "Хасково" или не?

-Пожелавам на настоящите собственици да правят с отбора си каквото намерят за добре. Аз се отказвам. Така и не разбрах, между другото, кои са собствениците. Отивам при един-говорим, споразумяваме се, после друг се представя за собственик и казва, че предишни договорки не го интересуват. Звъня аз на Здравко/Узунов Б.А./. Той ми казва-абе какъв е тоя ,то от него нищо не зависи. Само че аз трябва впоследствие да разговарям с Траилов, Сабри, Красен Ангелов и др. Цял цирк стана.

Кой в крайна сметка е собственикът на „Хасково”?

-Не успях да разбера след всички разговори ,които проведох.

Имаше ли сума, около която се въртяха преговорите?

-Боравил съм само с една цифра-70 хиляди. Моята оферта освен това ,бе играчите, които са в Сливен, да си останат собственост на досегашните акционери. После, ако искат да ги продадат и за 5 млн, не искам нито стотинка-те са ги направили. С останалите да се захванем ние. Но те поискаха ВСИЧКИ играчи, включително и 15, 16-годишните. Тоест поискаха всичко. А нямат нищо. Отборче от В група, без стадион, без школа, без треньори и играчи. Моите колеги ще ми се смеят ,ако чуят за какво щях да дам парите си. И знаете ли какво бе най смешното?

Какво?

-Аз си мислех ,че сме се споразумели. На базата на първата оферта за играчите навън. Говорих с кмета ви-споразумяхме се. Говорих с много влиятелни бизнесмени от града. Защото без участие на бизнеса в града клуб не може да се прави. Това е търговско дружество и то е обвързано с този град. Не мога да пренеса Хасково другаде, значи се нуждая от хасковлии. Споразумяхме се. И за финансиране ,и за базите. Няма смисъл да оповестявам програмата, която направихме с кмета ви за базите и игрищата. Всичко бе факт. Тогава, като разбраха за тези договорки, настоящите собственици ни казаха-не искаме да продаваме. Всъщност, никога не сме искали! Баста! Питам ги: закъде бе ,хора, ако не продавате. Къде отива футбола в града ви. Те ми отговарят-И в А Окръжна да ритаме догодина-все ни е тази. Но не продаваме.

Кажете нещо повече за програмата и разговорите ви с общината?

-Все едно. Ще изглежда като пропагандно трупане на точки. Какво значение има какво сме щели да направим. Конкретни имена няма да ви дам ,нито параметри. От тях вече няма смисъл. Ще ви кажа само, че имаше решения за базите, треньорите, отборите. Това ,което правя ,си личи в "Сливнишки Герой", където съм Спонсора. Развивам футбола и в родното ми Попово. Още съм собственик на "Спартак" ВН. От футболни клубове разбирам. Не разбирам от този тип преговори.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини