От х:

Днес в x:

„Овергаз“ иска да дупчи за нефт и газ в хасковско

Фирмата на Сашо Дончев „Овергаз“ е заявила интерес да проучва за нефт и газ в хасковска област, научи Haskovo.net. Намерението е заявено директно в министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Предложението за това бе направено за днешното заседание на министерския съвет от министърът на икономиката и бе одобрено.

В областната администрация не знаеха подробности за днешното решение на правителството да одобри проучване за нефт и газ в Блок 1-18 Тракия. Теренът от 940 кв. км. се намира в поречието на река Марица край Свиленград.

С предварителната заявка на „Овергаз“ се стартира процедурата по издаване на разрешение за проучване. Конкурсът за изпълнител ще се проведе 150 дни след публикуването в официалния вестник на Европейския съюз.

Фирмата на Сашо Дончев ще трябва да участва в конкурса на общо основание. Разходите по проучването по правило са за сметка на инвеститора.

Според експерти на икономическото министерство съществува хипотетична възможност по границата с Турция да има находища на нефт и газ. Те обаче едва ли са големи и са по-скоро с регионално значение, смятат експертите.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини