От х:

Днес в x:

Шест двойки дават старт на брачните договори в Хасково

Шест двойки ще дадат старта на брачните договори в Хасково.

Младоженците са заявили сключването на брака си в традиционните за сватби дни-събота и неделя.

Новите семейства ще са първите в града, които ще си кажат „да“ според правилата на новия Семеен кодекс, който влиза в сила от утре-1 октомври.

Кой от трите варианта на брачното споразумения за уреждане на имуществените си отношения са избрали бъдещите съпрузи, от общината отказват да съобщят засега.

Според новият Семеен кодекс двойката може да избере познатия досега режим- имуществото, придобито по време на брака да принадлежи и на двамата.

Режимът ще се счита за действащ, ако съпрузите не изберат друг. Той  ще важи и за двойките, които са сложили подписите си преди 1 октомври 2009 г.

Другият вариант е на разделност. При него всеки от съпрузите ще запази за себе си придобитото по време на брака.

Третото възможно споразумение е на договореност. Според него съпрузите се договарят за разпределението на придобивките, независимо кой ги е купил. Режимът на имуществените отношения може да бъде променян по време на брака.

Преди сключването на граждански брак, към набора от досегашните документи, бъдещите съпрузи ще попълват и тапия, с която ще избират режима на имущественото състояние.

В първия работен ден след това отговорният служител в общината, ще изпраща уведомление в Агенцията по вписванията, в което ще декларира избрания имуществен режим от двамата партньори.

Информацията ще се вписва в електронния регистър на имуществените отношения на съпрузите, който ще се администрира от агенцията.

 

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини