От х:

Днес в x:

Откриха 14.5 кг марихуана в газова бутилка и детско столче в кола

Изображение 1 от 5

    14.5 кг марихуана откриха митничарите при проверки на два леки автомобила, излизащи от страната, съобщиха от Агенция „Митници“.

    На 11.03.2022 г. на ГКПП „Капитан Андреево“ в посока България към Турция пристига лек автомобил Volkswagen Phaeton с българска регистрация. Автомобилът е управляван от български гражданин на 71 г., който пътувал сам. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в газовата бутилка са открити 2 полиетиленови чувала със суха тревиста маса. При направения полеви наркотест сухата маса реагира на марихуана. Наркотичното вещество е с общо бруто тегло 12,090 кг на стойност 48 360 лева.

    Ден след това в друг лек автомобил Mercedes с българска регистрация, излизащ от страната към Турция са открити 4 прозрачни полиетиленови пакета, съдържащи марихуана. В автомобила, управляван от български гражданин пътували жена и малолетната ѝ дъщеря. Наркотикът е открит в детско столче, поставено на задната седалка. Общото бруто тегло на марихуаната е 2.410 кг на стойност по цени за нуждите на съдебната система 9640 лева.

    По случаите са образувани досъдебни производства от разследващи митнически инспектори под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.

    С постановление на наблюдаващите прокурори на водачите на леките автомобили, са повдигнати обвинения. Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо водачите, съобщиха от държавното обвинение.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Последни новини