От х:

Днес в x:

В Хасково събират помощи за Украйна, осигуряват и транспорт за бежанци

    Акция за събиране на помощи започна в Хасково. Даренията се събират в цветарница „Жест“ на улица „Драгоман“ 8 в областния град, срещу магазин „Килера“ в комплекс „21 век“.

    Кампанията е организирана от социална кооперация „Емаус“, каза председателят Иван Тошев. Той заяви, че през миналата седмица е била изпратена една доставка с дарения, които са били откарани с микробус в украинския град Черновци, който е на около 30 км от границата с Румъния. На връщане са транспортирани 8 души. Трима от тях са инвалиди, които са били откарани в Черноморец, а другите петима души – майки с деца са оставени във Варна. Автомобилът е бил осигурен от агропредприемач, а горивото е заплатено от собственик на транспортна фирма в Хасково.

    Даренията от втората акция ще бъдат транспортирани след набиране на достатъчно количество, но в последствие ще се избере град, спрямо нуждите на хората там.

    Желаещите да се включат в кампанията могат да дарят трайни продукти – консерви (зеленчуци, конфитюр, месо), пастет, телешко или русенско варено, бисквити, полуготови супи, спагети, зърнени храни – боб, ориз, леща, макарони, фиде, мед, сирене, кашкавал, кафе, надуваеми дюшеци и походни легла. Работното време на магазина е от 9 до 19 часа от понеделник до петък, а в събота – от 9 до 17 часа.

    „Идеята е да се подпомогнат страдащи хора, предимно българи, които в Украйна са няколко стотин хиляди“, каза Иван Тошев. Той поясни, че на връщане отново ще бъдат транспортирани бежанци.

    Повече за първата кампания може да видите тук.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Последни новини