От х:

Днес в x:

Водач на автомобил с 21 мигранти опита да избяга от полицаи

Полицаи задържаха двама мъже, подпомагащи мигранти да преминат незаконно през страната, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.

На 12 март 2022 г., около 20:30 ч., в района на км.87 на автомагистрала „Марица“ в землището на Любимец полицейски служители са спрели за проверка товарен автомобил Форд, движещ се в посока София.

В автомобила са открити 21 мъже от Афганистан, без документи за самоличност. Сред тях се намирало и 15-годишно дете. Установено е, че чужденците влезли в България от Турция в землището на свиленградското село Маточина. Водачът на автомобила И.П. - на 31 г. от село Студена успял да избяга, но няколко часа по-късно е установен и задържан от полицейските служители. В автомобила пътувал и С.Б. на 36 г. от село Васково. Срещу тях е повдигнато обвинение, съобщиха от прокуратурата. Двамата мъже трябвало да транспортират групата до Любимец, като за това щели да получат възнаграждение. Те са установени по време на проведена специализирана полицейска операция на Районно управление – Свиленград за противодействия на незаконната миграция. Освен това регистрационните табели на автомобила отговаряли на друг автомобил.

И.П. и С.Б. са задържани за срок до 72 часа с постановление на прокурор. Чужденците са настанени в миграционния център в Любимец. Продължават действията по разследването под надзора на държавното обвинение.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини