От х:

Днес в x:

“Хасково” почти спазарен. Кабелите скараха опозицията с кмета. Преглед на печата

“Хасково” почти спазарен, обявява в заглавие над главата си днешният брой на “Новинар юг”. Условията договорени, очаква се тази седмица всичко да приключи и футболният клуб да има нов собственик – Добрин Добрев от Варна.

Лозари: Защитни цени на гроздето, пише в другия акцент на първа страница в броя. Свиленградските производители се вдигнаха на протест срещу ниските изкупни цени на гроздето. Ще чакат резултати до сряда. Някои винпроми вече са изразили готовност да коригират изкупните си цени в зависимост от качеството на продукцията.

Цял рейс лангърка заради две деца, акцентира вестникът на 2 страница. Думите са на Себахтин Исмал пред сесията на ОбС-Хасково в петък. Става дума за училището във Войводово, чиято директорка пращала автобус до Тракиец заради двама ученика.

Двама пребиха жена в Бисер, арестуват ги, четем в акцента на криминалната страница. Побойниците са на 24 и на 33 години, задържани са.

1095 дни затвора за Плъха, четем още на страницата. Неделчо Недялков, който ограби жена в центъра на Хасково и магазин на “Раковски”, ще лежи 3 години.

Лечение без пари – само в конституцията, но тя не лекува, четем на 4 страница. Темата е проблемът със здравно неосигурените.

Пламена написа есето на “Хасково джаз 2009”, пише вестникът на 7 страница. Победител в конкурса за есе е абитуриентката от Езиковата гимназия Пламена Панайотова. Произведението й също е публикувано на страницата.

Шефът на митницата с фиктивна оставка, открива броя си днес “Хасковска Марица”. Според изданието молбата на Филип Александров за преназначаване е проформа, а самият той е фаворит за поста.

Кабелите скараха опозицията с кмета, акцентира още на първа страница изданието. Темата е предложението на Георги Иванов до ОбС да се даде на търг правото за прекарване на кабели по тръби под земята. Според опозицията това би довело до монопол на една фирма, или пък до спекулиране с преотдаване под наем от спечелилата търга фирма. В тръбите има място за поне 5 кабела, уточнява вестникът. Градоначалникът сам оттеглил докладната си.

Криза за квартири удари студентите, четем в акцента на 2 страница. Жилища под наем в Пловдив трудно се намират, а цените са скочили заради панаира, отбелязва вестникът.

Стоян Иванов – шеф на гранична полиция, четем още на страницата. Той ще поеме поста от пенсионирания Стоян Стоянов.

Пиян потроши 29-годишен след събор, пише на криминалната страница. Катастрофата е станала в Ивайловград след родова среща.

Лозарският бунт на Капитан Андреево е описан на 4 страница в броя. По темата има и кратко интервю с един от протестиращите фермери – Димо Гочев

Фестът свърши, джазът продължава. Под това заглавие изданието публикува материал, посветен на джаз фестивала.

Кмет кани владика и посланик за кръщенка на внук, четем на забавната 16 страница. Кметът е Янко Кючуков, а посланикът – на Палестина.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини