От х:

Днес в x:

Битката Стаматов-Иванов за „тъмната сила“ ясна до месец

Бившият депутат Иван Стаматов

До месец районният съд в Хасково трябва да се произнесе по иска на кмета Георги Иванов срещу бившия депутат и строителен предприемач Иван Стаматов. Делото бе заведено след жалба на градоначалника, който се почувствал засегнат от интервю със Стаматов, публикувано в „Хасковска Марица“ на 19 февруари тази година. Заглавието бе „Иван Стаматов: Георги Иванов е тъмна сила“.

Тезата на Добри Рангелов – адвокат на ексдепутата, беше, че неговият клиент никъде в интервюто не е използвал израза „тъмна сила“. Подтекстът бе, че журналистите са сложили това заглавие, без да цитират точни думи на интервюирания.

Адвокатката на кмета Маргарита Раева бе довела трима свидетели, които да обяснят пред съда в какво състояние е изпаднал градоначалникът, след като прочел интервюто. Това бяха съпругата му Даниела Захариева, заместник кметът Кирил Керанов и строителния предприемач Александър Киримов. Думите на съпругата пред съда бяха използвани и от адвокатката Раева в заключителната пледоария. Тя каза: „На останалите обвинения в интервюто, много от които бяха откровени лъжи и инсинуации, можеше да се отговори с аргументи и факти. Но как да доказваш, че един човек не е „тъмна сила“?

Делото се гледа по реда на гражданско процесуалния процес. Това се обяснява с факта, че по времето, когато е правено интервюто, Иван Стаматов беше депутат и като такъв се ползваше с имунитет. Искът срещу него е за 10 000 лв.

Съдът ще се произнесе до 23 октомври.



Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини