От х:

Днес в x:

Засилени проверки на камиони и автобуси в Хасковско

    Специализирана полицейска операция за контрол на товарните автомобили и автобусите стартира в Хасковска област.

    Около обяд днес екип на КАТ проверяваше преминаващите превозни средства по пътя от Хасково към Димитровград. Сред инспектираните бяха два камиона. Униформените провериха документите и на водачите, и на автомобилите. Нарушения не бяха открити. И двамата шофьори бяха с дългогодишен опит и заявиха, че одобряват такъв тип полицейски проверки с цел по-строг контрол и предотвратяване на произшествия.

    Акцията се провежда под егидата на Roadpol – Европейската мрежа на службите на „Пътна полиция“ и аналогични действия се извършват в цялата страна и във всички страни, членки на ЕС. В тази връзка са изготвени планове и са сформирани екипи. В някои от проверките участват и екипи от Областния отдел „Автомобилна администрация“. Извършват се засилени проверки на техническата изправност на товарните автомобили и автобусите, време на шофиране, натоварване на оси, правоспособност на водачи, наличие на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилите, винетки и всички други нарушения на Закона за движение по пътищата, съобщи началникът на „Пътна полиция“ в Хасково главен инспектор Димо Чобанов. Той уточни, че се проверяват автобуси, движещи се и по градските линии, и по извънградските.

    Проверките се извършват предимно по основните пътни артерии в областните и общинските центрове, както и по автомагистрала „Марица“. В част от екипите се включват служители на „Криминална полиция“ и „Икономическа полиция“ предвид факта, че могат да бъдат констатирани нарушения, свързани с пренасяне на акцизни и нелегални стоки. Засилен е контролът и във връзка с миграционни натиск над България, каза Димо Чобанов.

    От пресцентъра на МВР посочват още, че основното, за което се следи е спазване на времето за почивки, недопускане на претоварване или превозване на по-голям брой пътници от позволеното, спазване на скоростните режими и недопускане на управление от водачи, употребили алкохол и/или наркотични вещества.
    Операции с този акцент са залегнали в календара на Roadpol четири пъти в годината. Причината за това е, че инцидентите с участието на подобен вид превозни средства, водят до най-голям брой жертви, висок травматизъм и материални щети. Акцията продължава до 13 февруари 2022 г.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Турчина с Бръснатата Глава :)))
    • 2
      Th
      the
      8 -1
      17:05, 9 фев 2022
      Само глоби и данаци нали щяха да строят 3 моста и тунел под шипка;овцете искат стригане и доене,само заеми вземат и след една година си вземат капата и кои от каде е.
    • 3
      Ка
      картера
      3 -3
      19:50, 9 фев 2022
      зан к кат само Стефан Димитров
    • 4
      İs
      İsmail
      1 -1
      11:11, 10 фев 2022
      Цел на акцията, за коятотдесетки бюрократи в Брюксел получават пари: показване на някакво европейско единство и покрай това: глоби и рушвети. Това е!
    Последни новини