От х:

Днес в x:

Трима хасковлии на върха на българския бадминтон

Изображение 1 от 3

    Трима хасковлии са на върха на българския бадминтон.

    На специална церемония днес Българската федерация Бадминтон награди най-добрите си петима състезатели за 2021 година.

    Първото място е за европейските шампионки Стефани Стоева и Габриела Стоева. Сестрите от Хасково завършиха миналия сезон на трето място на финалите на Мастърс сериите в Бали, Индонезия и пети на световното първенство в Испания. Стоеви са в топ 10 на световната ранглиста на девета позиция.

    На третото място е друг хасковлия - Даниел Николов, който спечели Гран при на Унгария и игра финал на турнира в София.

    Втора е европейската шампионка до 17 години Калояна Налбантова

    Четвърта е Цветина Попиванова, която заедно с Налбантова спечели бронз на европейското за девойки в Словения, а пето място зае Христомира Поповска.

    Сестри Стоеви коментираха, че изминалият е един от най-успешните им сезони, като се изключи участието им на Олимпийските игри в Токио. Но изразиха надежда за по-добро представяне през 2024 година на олимпиадата в Париж.

    Сестрите уточниха, че започват новия сезон в Германия през март.

    Председателят на БФ Бадминтон д-р Володя Златев обяви, че наистина изминалият сезон е един от най-успешните за спорта в последните години. Той съобщи, че за първи път българи са номинирани в топ 4 на европейската централа и в трите главни категории. Сестри Стоеви се борят за най-добър състезател, Калояна Налбантова е номинирана за №1 при юношите и девойките, а Петя Неделчева е сред четирите, който ще се борят за най-добър треньор“. Победителите ще станат ясни на специална гала на европейската федерация през април в Малта.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Сп
      Спорт и здраве
      10 0
      21:27, 2 фев 2022
      Честито на всички живи и здрави и продължавайте във същия дух смело на пред
    Последни новини