От х:

Днес в x:

До края на март здравната вноска за безработните остава 26 лв

До 31 март хората, които сами внасят задължителните си здравноосигурителни вноски, като трайно безработните, които не получават обезщетение за безработица и не се осигуряват от държавата, студенти над 26-годишна възраст и домакини, и които не са регистрирани като самоосигуряващи се по смисъла на Кодекса за социално осигуряване, ще продължат да плащат по 26 лева, съобщават от офиса на НАП в Хасково.

До края на март се запазва минималният осигурителен доход за самоосигуряващите се лица, а именно 650 лв. Според Закона за здравното осигуряване, неосигурените на друго основание се осигуряват върху доход, не по-малък от половината от минималния месечен доход за самоосигуряващите се лица. Така здравноосигурителната вноска за тях се изчислява в размер на 8% върху не по-малко от 325 лв.

Срокът за плащане на вноската за здраве е до 25-то число на месеца, следващ месеца, за който тя се отнася, напомнят още от НАП. Така, вноската за месец януари 2022 г. трябва да се плати най-късно до 25 февруари.

Здравноосигурителните права на лицата, които се осигуряват за своя сметка, се прекъсват, ако не са внесени повече от три дължими месечни вноски за период от 36 месеца.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    На
    Направо без пари
    8 0
    19:43, 2 фев 2022
    Давате 26 лв. всеки месец и вместо мед. помощ , получавате: с.р.е.д.е.н. п.р.ъ.с.т
  • 2
    По
    Погребално дружество
    4 0
    20:51, 2 фев 2022
    И ако и нашите цени бяха такива и услугите също , направо да ти е кеф да умираш 🙁
Последни новини