От х:

Днес в x:

Стрелецът от Сърница остава в ареста

    Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ получи Бейсим Салиф от минералбанското село Сърница. Тя му беше наложена от съдия Красимир Димитров от Окръжен съд – Хасково днес.

    Припомняме, че 55-годишният мъж и съседът му Мюмюн Мюмюн се скарали на 29 ноември заради животни, които минали през имот. Тогава Бейсим произвел изстрел с незаконна пуша, ранил с нож жената на съседа си и избягал в гората. На следващия ден от МВР инициираха преследване и бяха ангажирани около 300 служители. Мъжът беше арестуван в района на Черноочене, след като нападнал овчар.

    Така срещу Бейсим бяха повдигнати три обвинения – за закана за убийство, за опит за убийство, за незаконно държане на оръжие.

    Днес прокурорът по делото Делчо Лавчев настоя на обвиняемия да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение. Той изтъкна, че мъжът е реабилитиран, но в миналото е бил осъждан четири пъти, два от които за незаконно държане на оръжие. Според държавният обвинител с налице всички предпоставки обвиняемият да остане в ареста.

    В съдебната зала служебен защитник на Бейсим беше адвокат Георги Зарчев. Той поиска за клиента си „домашен арест“, тъй като изтъкна, че мярката би удовлетворила целите на закона. Изтъкна, че лисва пряк умисъл за опит за убийство. „Има ли балистична експертиза? Как стана опит за убийство? Истинско чудо е, че този път не е използван гранатомет, какъвто случай имаше“, попита юристът. Според него неоправдано са били „вдигнати толкова полицая и жандармерия за 50 кг човек“. Вметна още, че между Бейсим и съседа му е имало спречквания и преди, като дори са водили дела.

    Пред съда Бейсим заяви, че не е виновен и иска да бъде освободен.

    След оттегляне за съвещание съдия Красимир Димитров прецени, че обвиняемият трябва да остане в ареста. Сред мотивите му бяха, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че именно Бейсим е автор на престъпленията, за които е привлечен като обвиняем. Освен това има опасност да се укрие и извърши друго престъпление.

    Определението на Окръжния съд в Хасково подлежи на обжалване пред Апелативния в Пловдив.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (12)

    • 1
      Ел
      Елена
      46 -4
      17:05, 3 дек 2021
      Спрете да пишете "стрелец" човека е обикновен Овчар който си вади хляба с честен труд
      • До
        Дообе
        5 -29
        17:15, 3 дек 2021
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
      • Ba
        Bat Man
        5 0
        00:35, 4 дек 2021
        Добре, че в битката с овчаря се е включил друг овчар от Черноочене, че е успял да го неутрализира, както в старите филми се казваше "Само нинджа може да победи нинджа". Иначе от 300 полицаи и барети няма никаква полза, само дето позираха пред камерите, сигурно щяха да искат и подкрепа от НАТО да бомбардират гората над селото и битката с овчаря щеше да се проточи с години.
      • На татко Ах-мед Борисов
    • 2
      Хи
      Химена
      29 -6
      17:33, 3 дек 2021
      Мама ви да е.б.а проста ! Бойко Методиев Борисов уби и поръча стотици , тоз човек ли ще наказвате ?!
    • 3
      Бо
      Бойко
      9 -3
      19:04, 3 дек 2021
      Когнитивните нарушения на Бойко Рашков проличаха още когато назначи Мирослав Христов за началник на РУ-Хасково, това в Сърница беше разразилата се пълна клинична картина
    • 4
      Ем
      ЕМИ
      16 -2
      19:21, 3 дек 2021
      Смях в залата!!!! За тези които открадаха милиони какво ги чака, бесило, егати и цирка които разиграха. За кокошка няма прошка за милиони няма закони. Ей това ни е дереджето на държавата.
    • 5
      Бе
      Бейсим ага
      20 -1
      20:11, 3 дек 2021
      Ако искаше този човек да убие съседа си ,можесе да го направи още веднага но е стрелял на въздуха. Конфликт имали от една година. И съседа има вина.
    • 6
      Мю
      Мюмюн
      13 -3
      20:45, 3 дек 2021
      Защо никой не казва колко пъти е осъждан циркаджията мюмюн дето куршумите летяли над главата му
    • 7
      Жи
      Жителка на Сърница
      4 -7
      22:13, 3 дек 2021
      Не знам, дали Бейсим, на който в селото викаме Белчо, е стрелял по Мюмюн, когато са се скарали или във въздуха, но когато дойдоха полицаите, той не спря да гърми с пушката по тях. От 8 вечерта до 3 през нощта стреляше поне 15 пъти по полицаите, а те нито веднъж по него. Те пазеха да не влезне в селото и да отрепе някой, а той отсреща в тъмното от баира зад къщата му гърмеше с пушката към тях и крещеше като луд. Полицаите му викаха да спре и че не са дошли да му правят лошо, но той продължи да ги стреля. Белчо сам си постели на това, което предстои да легне в затвора. Не харесвам полицаи, но този път си свършиха работата и добре, че не го застреляха, че той си го търсеше. В Турция полицаите щяха да го направят на парчета, ама в България не дават да се правят такива неща.
      • Му
        Мултимедия
        4 0
        22:49, 3 дек 2021
        Дошлите полицаи в кобурите и паласките си вместо пистолети и патрони са имали сандвичи и бутилки с минирала вода. Стреляли са със капачките на газаираните напитки за да имитират пистолет със заглушител. В този джендем, ако не си подсигурен да издържаш на жажда и глад с денонощни часове си е тежък извънреден труд. А и всеки изстрелян патрон се отдържа от заплатата на редовия полицай. Затова и са претоплили манджата и са поискали подкрепление на софийските спед части за да имат време по едно кафенце да могат да пийнат в близкия хоремаг. От там нататък полицейския пиар и Мария Георгиева ни го представиха като холивудски екшън.

    Случаен виц

    Последни новини