От х:

Днес в x:

Първо място за Иван Бакърджиев в автомобилизма, Илия Вачев - трети

    Двама състезатели на авто-мото клуб „Хасково“ заеха призови места в последния кръг от пистовия шампионат по автомобилизъм, провел се в неделя на писта „Дракон“ край пловдивското село Калояново. На четвърто място с Пежо 106 завърши Иван Бакърджиев, който е председател на клуба. Съотборникът му Илия Вачев от Велико Търново завърши на трето място със Ситроен Саксо. Те се качиха на почетната стълбичка след надпреварата в серия „Спорт“ клас „RC4“ при автомобилите до 1600 кубика, в който се състезаваха 20 пилоти.

    В годишното класиране от автомобилните състезания в същата дисциплина Бакърджиев е първи, а Вачев – трети.

    Надпреварата край Калояново трябваше да се проведе преди месец в хасковския квартал „Орфей“, но поради различни обстоятелства, се проведе на пистата в Пловдивско.

    „Преди три месеца, когато трябваше да започне организацията на състезанието, епидемичната обстановка беше много нестабилна и имаше тенденция към развитие. Затова решихме да не хвърляме някакви усилия за организация в Хасково“, каза Бакърджиев.

    Вчерашното състезание премина при голям интерес от страна на пилотите. Бяха подадени общо 62 заявки, но след преминатия технически преглед, бяха допуснати 59 автомобила. Състезателите бяха разделени в 4 групи – до 1600 кубика, до 2000 кубика, над 2000 кубика и серия „Лада“. Имаше и силен зрителски интерес. На пистата дойдоха около 7000 – 8000 любители на адреналина.

    Това е последното за годината състезание по автомобилен спорт.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Бб
      бб
      6 -6
      17:00, 29 ное 2021
      Пак ли тия цапащите въздуха бе!
      Това било спорт?
      Измишльотини.
    • 2
      Пе
      петьо телето
      5 -3
      17:48, 29 ное 2021
      аз пък ходя на кенана и дишам чист въздух хич не мие ене за тия
    Последни новини