От х:

Днес в x:

С нова заповед на здравния министър тестват учениците два пъти седмично

 Със нова  заповед от тази вечер здравният министър Стойчо Кацаров наложи нови  противоепидемични мерки, които влизат в сила от 4-те ноември.

Сред тях е тестването на учениците.

С новото разпореждане на здравния министър ще се преустановяват присъствените учебни занятия в училищата във всички общини с достигната 14-дневна заболяемост над 500 на 100 000 население. 

50% от паралелките в училищата ще могат да са в класните стаи на ротационен принцип с онлайн обучение за тези  общини, в които има  с достигната 14-дневна заболяемост между 250 и 500 на 100 000 население. 

Тези мерки обаче няма да важат и  учениците ще могат  да продължат да са присъствено в клас в  училищата където бъде създадена организация за провеждане на тестването им за Ковид-19 на място с бързи антигенни тестове. Това ще се случва  два пъти в седмицата -понеделник и четвъртък.

Педагогическият и непедагогическия персонал, който участва в провеждане на присъственото обучение, ще се тества също в тези дни.  На тестове няма да бъдат подлагани онези от училищния персонал, които разполагат с валидни документи за ваксинация, преболедуване или изследване. 

За всички остава изискването за носене на маски в училище.

В случай на несъгласие на родители за изследване на детето му в училище, то няма да се допуска до присъствено обучение, а ще му се предоставя възможност да учи онлайн.  

С новата заповед на министър Кацаров се преустановяват свижданията в лечебни заведения, с изключение на свижданията на пациенти в терминален стадий, както и свижданията в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и в тези за социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни.

Заповедта му спира от утре плановия прием и плановите операции, извън тези, свързани с 

с трансплантации онкологични и онкохематологични заболявания  и дейностите по асистирана репродукция.

Според заповедта сватбите и кръщенета ще могат да се провеждат с до 15 души на закрито и до 30 -на открито.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (20)

  • 1
    Га
    Галя
    43 -8
    18:32, 3 ное 2021
    Бих искала да кажа, че е необходимо огромна информираност от различни сфери и източници, за да може отделния малък човек да си създаде що годе някаква повърхностно реална представа, за това как ни манипулират, и в каква посока ни водят слепите, и полу ослепените, ослепени от жаждата за пари и власт. Никой не мисли за децата! Най-добре децата да си ходят редовно на училище и без никакви тестове.
    • Ив
      Иван
      11 -7
      11:15, 4 ное 2021
      Дръжте си ги вкъщи, като не искате да ги тествате!
    • Че
      ЧЕТЕТЕ
      5 -3
      12:15, 4 ное 2021
      Едно писмо от Ревматолог в Германия!
      Октомври 30, 2021
      Зравейте родолюбци,
      Имам полезна информация за вас. Аз съм Петър Михайлов , работя като интернист и ревматолог в Германия с прекъсвания от 2007 г. Последните две години живея сред престъпници и озверели ненормалници и преживявам ужасите на ваксинационния ад. Последствията за хората са кошмарни.
      Мероприятието по изтреблението започна с прицелна група- старческите домове. В течение на няколко месеца „напълно ваксинираните“ измряха 80-90%. Появиха се няколко мижави сводки в лекарските издания, с „половин уста“ и статистически хитро скопосани „относно смъртността, в сравнение с други години“, от което нищо не стана ясно, освен че „е необходима трета доза“.
      Личните лекари печелят по 400 Евро за поставена „ваксина“. Това се изчислява така: един вакс-ден се зплаща 1200 евро, и се счита за изпълнен ако има ПОНЕ ТРИМА убодени. Естествено, ако са повече лекарите губят приходи, затова записват за следващите дни.
      Гнусна, отвратителна работа! Когато личните лекари НАКРАЯ РАЗБРАХА, че избиват и разболяват пациентите си, които напълно им се доверяват- се отказаха един по един от престъплението, с „чисти ръце“ и кървавите пари в джоба. Нещата поеха професионално изпечени мошеници, вакс-координатори, които назначиха СТАЖАНТИ по мобилни пунктове. Те буквално удрят инжекцията и бягат с надника. Страшно е!
      Когато докладвам за тежките случаи след ваксина (винаги писмено!), никой не реагира. Тези, които са прибрали значителни суми са напълно безотговорни. Никой не се обади да попита „ей, човече-ама верно ли“? Знаят мръсниците! Но продължават да убиват! Получавам преки заплахи да ми бъде отнета правоспособността!
      На ден минават през кабинета ми 20-25 човека. ВСЕКИ ТРЕТИ нов пациент е с увреда след „ваксина“- това са пристъпи на основното заболяване, които не се повлияват почти от нищо, новонастъпили автоимунни нарушения, мозъчни кръвоизливи, слепота, тежки алергии, тромбози, пристъпни синроми (Щил), дебют на мултиплена склероза и колагенози и какво ли още не! На семица научавам, поне от двама-трима пациенти че техен близък е починал след „ваксина“.
      Зловещо мракобесие! Излючително показателен за „целите на западната демокрация“ експеримент. Фашистки геноцид! Ступор и ужас сред населението- пир за кукловодите!
      Моля Ви, борете се и заради мен, както аз се боря и заради Вас. Поне българите да бъдат пощадени, за немците няма надежда- тук принципните професионалсти сме единици, нашият глас е в пустиня- пропагандата напълно го заглушава с тъпани, народът се е примирил с участта си.
      Борете се!
      Можете да публикувате писмото по Ваша преценка.
      Д-р Петър Михайлов,
      (Dr. Peter Michaylov)
      SOGZ München

      копирано от приятел

      E-Mail: peter.michaylov@sogz.de
    • Никакъв! Теста е с клечка за уши наплюнчена и оставена за 5 мин да реагира.
      Децата ТРЯБВА да са в училище!
    • Па
      Патаран
      1 0
      17:38, 4 ное 2021
      Точно заради дебили като вас след тестовете ще следват други процедури.Ама какъв е проблема .Проблем е .Щом не е проблем дай да ти го топна отзад е не целия половината.Ай ща ва и простите олигофрени
  • 2
    Ру
    Руснак
    29 -6
    18:34, 3 ное 2021
    Руският учен, акад. Игор Гундаров, известен епидемиолог определя ситуацията като „тотална психоза“. Според него коронавирусът е тук и ще остане завинаги. Трябва да проумеем и да свикнем с тази мисъл. Друг е по-големият проблем, според него. Това е „тоталната психоза“, с която трябва да се борим с всички сили. Той определя следните
    симптоми на това „заболяване“.
    Мания от смъртна опасност и постоянен страх. Казват ви: Хората умират. Нищо подобно! Смъртността от пневмония, например е по-ниска отколкото преди година.
    Втори симптом: Алогично мислене. Логиката се срина и всички се втурнаха да купуват тоалетна хартия и елда. И логиката изчезна.
    Трети симптом: Раздвоено съзнание. Властите от една страна казват: епидемиологичната ситуация е овладяна. А от друга повтаря: Много е страшно, умират хора, слагайте маски и спрете да излизате.
    Четвърти симптом: Емоционална простотия. Възрастните под ключ. Преследват и глобяват хората без маски.
    Всичко това, категоричен е акад. Гундаров, е политическа шизофрения.
    • Бъ
      Българин
      3 -2
      11:17, 4 ное 2021
      То затова в Русия мрат като мухи, защото вярват на такива академици.
  • 3
    Де
    Децата
    5 -2
    19:03, 3 ное 2021
    ОТ детските градини ще се тестват ли за Ковид?
  • 4
    Кр
    Краваря
    8 -3
    19:52, 3 ное 2021
    Как да тестваме кравите
    Можели без тест даги пускаме на пала
  • 5
    Св
    Свинаря
    4 -2
    20:09, 3 ное 2021
    Колега аз мойте ги тествам на физиономия
  • 6
    Де
    Детските градини
    4 -1
    20:37, 3 ное 2021
    Едва ли ще се тестват, малки деца са още!
  • 7
    Ро
    Родител
    33 -4
    20:44, 3 ное 2021
    Мойте спират да ходят присъствено ,аз деца за експерименти нямам,искам да видя сега как ще ги учат половината в клас половината онлайн колко учители ще са нужни някой смятал ли е
    • Ба
      Бай Хасан.
      12 -7
      10:23, 4 ное 2021
      Стига сте ревали вече.Снощи даваха репортаж от друга страна,как децата сами си взимат проби от носа.А тука голям рев надигате .
    • Др
      Друг родител
      3 -2
      11:18, 4 ное 2021
      Да се обучават в електронна среда.Имате право на избор.
    • Ху
      Хуй Голям
      5 -6
      13:12, 4 ное 2021
      От бъкане по дупките в момента в Германия педиатриите са пълни с болни деца с усложнения четете бе хора .Той бай Хасан навярно е бездетен пидал затова е толкова смел
  • 8
    11
    11111
    16 -6
    21:39, 3 ное 2021
    Мз на Великобритания миналата седмица премахва короната като заболяване и като диагноза от официалния списък на Заболявания защото няма вирусен изолат!?!?!?

    Кацарооф…кво прайм??? Химическо оръжие ли е???
  • 9
    Ре
    Реалист
    5 0
    00:47, 4 ное 2021
    Изрод безбожен...
  • 10
    Аа
    Ааааа
    4 -1
    12:03, 4 ное 2021
    А каква е заболеваемостта на ОБЩИНА Хасково, че на областта май мина в графата над 500, а ротационният принцип на обучение не е отменен. Или пак в 5 без 5 ще се чуе?
  • 11
    11
    11111
    0 0
    17:39, 4 ное 2021
    Мотивиран отказ за ваксинация: Съгласно следните международни закони: Нюрнбергски кодекс от 1947 г.
    1. Абсолютно необходимо условие за провеждане на опит върху лице е доброволното съгласие на последното. Това означава, че лицето, участващо в експеримента като субект, трябва да има законното право да даде такова съгласие; да може да упражнява свободен избор и да не бъде повлиян от никакви елементи на насилие, измама, измама, хитрост или други скрити форми на натиск или принуда; имат достатъчно знания, за да разберат същността на експеримента и да вземат информирано решение …
    8. Експериментът трябва да се провежда само от научно квалифицирани лица.
    9. По време на експеримента субектът трябва да може да го спре, ако според него физическото или психическото му състояние прави невъзможно продължаването на експеримента. Декларация от Хелзинки от Световната медицинска асоциация Етични принципи за медицински изследвания, включващи хора
    16 … Медицинско изследване, включващо човек, може да се провежда само когато важността на целта на изследването надвишава рисковете и неудобствата за субектите на изследване… Трябва да се вземат мерки за минимизиране на рисковете. Рисковете трябва да бъдат непрекъснато наблюдавани, оценявани и документирани от изследователи.
    18. Лекарите не трябва да участват в изследвания, включващи хора, освен ако не са сигурни, че потенциалният риск е правилно оценен и че може да бъде адекватно контролиран. Конвенция за защита на правата на човека и човешкото достойнство по отношение на приложението на биологията и медицината: •
    • 33
      333666
      0 0
      21:15, 4 ное 2021
      Къде видя експеримент във ваксината? Май природата си е направила експеримент с теб като те е създала.
Последни новини