От х:

Днес в x:

Няма пари за младите майки. Армията виси на Хасково с 661 бона. Преглед на регионалния печат

"Бензиностанциите вързани с НАП". Заглавие в "Новинар ЮГ".. Ежедневно бензиностанциите вече ще се отчитат на данъчните за продаденото количество гориво. На хората повече им пука каква ще бъде цената на продаваното гориво. Останалото интересува самите бензинаджии.

Водещото заглавие на ежедневникът е "Армията увисна с 661 бона към Хасково". Дългът е към общинската хазна и е натрупан от неплатени за 5 години "данък сгради" и "такса смет" уточнява шефът на местните данъци Димо Маринов. Армията не се и опитвала да плаща, както и още няколко големи длъжници. Димо Маринов щял да ги притиска с частен съдебен изпълнител. Тоест ще влиза силом да взима дължимото на общината. Все пак 4 млн дефицит трябва да се покрива. А според изчисленията на общината всички длъжници вкупом дължат 3.5 млн лева. Вдичко се връзва

"От ДВСК спряха хасковското мляко" друго заглавие в Новинар-а. Млякото е на "Българско сирене ООД ", но не било мляко щото в него имало растителни мазнини. Както е известно млякото се дои, тоест има животински /предимно/ произход, не растителен. Това е ясно на европейците които са забрани в продукт, на който има думата мляко да се споменават растителни мазнини.

"Удължиха срока за плащане на тока". Вече вместо 10 дни ще имаме 15 за да платим дължимото към И ВИ ЕН.

"Плащат разсрочено помощи за топло"-горивните помощи за отоплителния сезон ще се изплащат на два пъти-в края на тази и началото на следващата година.

"Бенито залял с бензин мерцедесана жена си" Заглавието уточнява вчерашната публикация за семейния скандал чиято жертва станало скъпото возило. Собстевникът на фирма "Бени" Чавдар Тосков напълнил пластмасова бутилка с бензин и спретнал от нея коктей Молотов с който изпепелил колата. Вестникът упорито жени Тосков с потърпевшата Таня Янкова, макар от полицията и близките упорито да твърдят че двамата не са женени. Ами да се оженят че вестникът най накрая да познае .

До края на страниците: платени материали и разбира се две страници интервю с кмета Георги Иванов. Заглавието е : Хасково вече с визия, желанието ни е да е още по добре"

"Масларова излъга млади майки" е водещо заглавие във Хасковска Марица. Парите за майчинство били свършили, която майка иска да си остава вкъщи за да гледа детето си след 1 год възраст ще получава само минимална работна заплата. Ако и е малко-на работа, а бабите да помагат. На избори, на война, и след лов се лъже най много, припомня по този повод вестникът в редакционния си коментар.

"32 деца остават без училище" Не че остават без училище, а без безплатно возене до училището. Собственикът на "Арда Тур" Себахтин Исмаил е прекратил безплатното возене на 32 деца от село Текето до хасковското "Отец Паисий". Държавата не плаща нито лев за транспорта на учениците защото те НЕ ИСКАЛИ да учат в средишното училище в с. Конуш. В Условията на криза превозвачът свива разходите и лаконично отбелязва "Нито едно добро не е вечно". Онези с концерт пожеланието да избират-или да си стоят в Текето или да се бръкнат с някой лев, като искат да учат в градско училище. Сигурно и децата от Конуш искат в Хасково но на тях не им обещават безплатни автобуси.

"Песен за Хасково с премиера за празника". Тоест днес ще чуем шумно рекламирания химн на града. НАП погва петролните измамници, БИАС минава под шапката на митницата, още заглавия от вътрешните страници на "Хасковска Марица"

Нищо интересно на спортните страници. Това бяха част от темите засегнати в днешния регионален печат.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини