От х:

Днес в x:

Движим се от четвъртък свободно само със „зелен сертификат“

Новите по-строги мерки, свързани с овладяване разпространението на Ковид-19 в страната ни ще са факт след едно денонощие. Те бяха обявени от здравния министър Стойчо Кацаров, след като два дни над тях умуваха всички институции, които са засегнати от темата, медиците и представителите на образователната сфера.

Рестрикциите влизат в сила от полунощ на 21 октомври, а самата заповед ще бъде публикувана на сайта на МЗ до края на днешния ден.

„Зеленият сертификат“ ще е основният документ, с който ще можем да се движим свободно в ежедневните си дейности, стана ясно от думите на здравния министър.

Според предвидените мерки от четвъртък нататък всички мероприятия на закрито ще са само с пропуск „зелен сертификат“ и осигурен контрол на входа от организаторите.

Това означава,че ще се допускат хора само чрез представяне на доказателство за завършен цикъл на ваксинация, преболедуване на коронавирус, доказано с PCR тест, отрицателен  PCR тест в рамките на 72 часа или отрицателен антигенен тест, направен в последните 48 часа.

„Зелени сертификат“ ще бъде изискуем, включително и за децата над 12-годишна възраст. Ако нямат такъв, те няма да могат да посетят кино, беше даден пример.

„Зелен сертификат“ ще е нужен за достъп и в музеи, кина, театри, циркови представления, магазини тип мол, с територия над 300 кв. м., басейни. Само чрез него ще се влиза в спортни и фитнес зали.

Представянето му ще важи и за посещение в заведенията за хранене или пребиваването в хотелите. На организирани екскурзия също ще може да се ходи само със „зелен сертификат“  от всички, включени в нея.

На пазарите и тържищата на открито ще има изискване за допускане на един човек на 8 кв.м. и на разстояние от друг посетител от 1,5 м.

Там, където 14-дневната заболеваемост е над 700 на 100 хил.души население, ще бъдат преустановени присъствените учебни занимания. Това ще важи по общини, подчерта здравният министър.

На 50 % от паралелките ще бъдат спрени присъствено, когато при 14-дневно наблюдение, заболеваемостта в дадената община е между 500 и 750 души на 100 хил. население. Редуването на онлайн обучение и присъствено в тази ситуация ще става седмично. Това ще важи и за училищата в общините с между 250 и 500 заболеваемост, ако има отсъствие на над 20 % на учениците от съответното училище или са поставени под карантина 30 % от паралелките в него.

Засега няма изискване учителите да ходят на работа с представяне на „зелен сертификат“, каквато идея беше лансирана през вчерашния ден.

Носенето на маски ще е задължително през цялото време на престоя  в училище за учениците от пети клас нагоре, преподавателите и непедагогическия персонал.

Студените също ще могат да влизат в университетите за присъствено обучение само със „зелен сертификат“.

В местните администрации трябва да се установи работно време с променливи граници и начало на работното време между 7.30 до 10 ч. Ръководителите трябва да разпределят работа от разстояние на 50 % от служителите.

Преустановяват се свижданията в болниците и социалните домове.

Всички от болнична помощ ще могат да работят само при наличието на „зелен сертификат“. Това изискване ще важи и за членовете от персонала на старческите домове в страната, посочи още здравният министър.

БАБХ, РЗИ, МВР и ИТ ще проверяват за спазване на противоепидемиологичните мерки. Всички техни служители, включени в проверяващите звена обаче, също ще трябва да са със „зелен сертификат“.

В градския транспорт този сертификат няма да бъде изискван.

В Регионалните здравни инспекции имат вече налични антигенни тестове, ще има и нова доставка в следващите дни, посочи министър Стойчо Кацаров. Тестовете ще бъдат раздадени на всички сертифицирани лаборатории, които от своя страна ще качват в базата данни в информационната система, резултатите от взетите проби. На тази база  изследваните ще могат да вадят „зелен сертификат“.

Ще бъдат контролирани лабораториите за издаването на сертификати и ще се стига до отнемане на лицензи на лабораториите при засечен тест, без съответния QR код, предупреди здравният министър. Въпреки че тестовете ще са безплатни, лабораториите ще могат да таксуват пробовземанията, уточни той.

Няма да има гратисен период и компромиси по изпълнението на новите изисквания, предупреди министър Стойчо Кацаров.  Обектите, където се засече неспазване на новите разпоредби, още в четвъртък ще бъдат затваряни.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (98)

  • 1
    ..
    ...
    84 -37
    17:25, 19 окт 2021
    Геноцид!
    • Мл
      Младок
      77 -99
      17:46, 19 окт 2021
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • Дъ
      Дъртак
      73 -49
      17:55, 19 окт 2021
      Точно заради платени педали като теб сме на дъното на Европа.Ревящи недоносени идиотчета на които всичко им е криво и проверявай ги тия статистики преди да ги качваш.Пожелавам ти със здраве да си ползваш зелената книжка и да стигнеш до десета дозичка.Моето тяло си е мое отговор а не на някой тъпанар с малка крива краставица.Нали си предпазен кво ревеш или те е страх да си покажеш топките навън.И това ще мине до месец два но ти пак ще си останеш скапан хипохондрик
    • Ко
      косьо
      52 -20
      18:02, 19 окт 2021
      ей келеш ква перспектива от наркомани като тебе? за тва сме кенефа на европа щото се дрогирате и не работите! а тези мерки ще убият и последния бизнес в държавата! пусни се по центъра и виж колко табели има дава се под наем!
    • Гу
      Гунчева
      41 -20
      20:47, 19 окт 2021
      ПРАВИТЕЛСТВОТО СРЕЩУ НАРОДА СИ
      Войната започна и то на управляващите срещу българския народ! От четвъртък ни забраняват да посещаваме редица обществени места без зелен сертификат. Тези заведения, които не се съобразят, ще бъдат затворени. Подобна наглост и явно престъпление срещу гражданите на България не трябва и няма да останат безнаказани.
      Как си позволява този случайник, който дори не е избран от българските граждани, а назначен по препоръка от Козяк, от Президента Радев, да дискриминира българите по признак лично и здравословно състояние? Тая държава да не е на баща му!?! Как си позволява да казва кой да посещава магазините и кой да не бъде допускан?!?
      Вие осъзнавате ли какво означава през няколко дена да Ви бъркат с пръчки в носовете? Колко време ще издържите, преди да заболеете точно от тези интервенции? Колко време ще издържите на това безумие! Да посоча, че и деца над 12 години ще бъдат подложени на този откровен медицински фашизъм.
      Не можаха да ни накарат да участваме доброволно в медицинските им опити. Сега се опитват да ни принуждават, КАТО НИ ЛИШАВАТ ОТ ГРАЖДАНСКИТЕ НИ ПРАВА, гарантирани от Конституцията и редица международни актове. С една хартийка, наречена заповед на МЗ, суспендират Конституцията ни! И това Радев не само го позволява, но и го насърчава. Ще ми катери той баирите, а нас ще ни кара да се ваксинираме насила и да ни бъркат постоянно в носовете! Хора, осъзнайте какво става и как ни продадоха!
      Този път съпротива трябва да има. Не само от бизнеса, на който ще му се наложи да затвори поради липса на клиенти. Всички трябва да се съпротивляваме по всякакъв начин срещу това нарушаване на свободата и демокрацията. Нямат срам! Нямат уважение към нас! Забравят, че са слуги, а не господари!
    • Ма
      Маймунчева
      13 -19
      21:07, 19 окт 2021
      Какво се напъваш да изнасяш речи нали не успя да с... Виж коментара
    • Ма
      Маймуно
      18 -13
      21:45, 19 окт 2021
      Не стана, защото животните сте повече от мислещите същества.
    • До
      До Гунчева
      20 -14
      22:37, 19 окт 2021
      Толкова много приказки, а нищо не каза! Мене ме интересува, какво точно предлагаш, да се направи, когато след една седмица няма да има празно легло в никоя болница и не дай си боже ти се разболее, някой близък???Ще обикаляш от болница на болница или ще отидеш на любимата си кръчма! То само с реване не става иска са и някакво действие!
    • До
      До до Гунчева
      6 -14
      00:18, 20 окт 2021
      Да не ви набиват този текст чрез чипчето, че все е... Виж коментара
    • 33
      333
      16 -10
      01:32, 20 окт 2021
      В БГ нещата стават малкоооо по-бавно. На нас ни трябваше 2г да повярваме че има коронавирус, сега ще ни трябват поне още две да повярваме във ваксините! Ама няма страшно рано или късно ще вденем, че си има естествен начин на развитието на нещата. Малко по-бавно ще е, ама пък това ни е в гена, тя историята го е доказала!
    • Ян
      Янко Димитров
      7 -8
      01:54, 20 окт 2021
      Аз съм ваксиниран вече с трета доза.
      1 доза - пфайзер
      2 доза - астра зенека че нямаше друго
      И днес онази руската сложих като трета доза.
      С нетърпение очаквам китайската ваксина за четвърта доза.
      Говори се че действала и на либидото. Аз съм вече на години и ще мога без проблем да оправям жената. Няма да се налага комшията и колегите да ме заместват.
    • Дъ
      Дълъг кокалест
      1 -1
      02:14, 20 окт 2021
      Стана ми тъжно
  • 2
    Ст
    стойчо
    25 -7
    17:28, 19 окт 2021
    в обособените закрити зони за пушачи пред заведенията ще се изисквали сертификат.
    • Де
      Делиян
      12 -5
      17:57, 19 окт 2021
      А за да си направим уникална фото сесия с Ангелица у сламата?
  • 3
    За
    Зара
    42 -10
    17:37, 19 окт 2021
    Много противоречия има в тази Наредба ! Ами нали вирусът бил вече навсякъде, и сред ваксинирани и неваксинирани, от кого се пазим ?
    • Мл
      Младок
      25 -49
      17:45, 19 окт 2021
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 4
    Ис
    Истината
    51 -8
    17:38, 19 окт 2021
    Отново се мери с различен аршин. Яка забрана за някои, за други не. Удря общо взето всички отново без администрацията. Търговия, туризъм, хранене, спорт, култура - под ножа, а примерно междуградски автобус -не, нищо че сте вътре с часове и повечето им е кеф да са без маски.
    • Мл
      Младок
      29 -69
      17:43, 19 окт 2021
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • 66
      666666
      32 -13
      19:13, 19 окт 2021
      Хей пе.....де.......ра.....ст(младок) скрий се някъде!!!!
  • 5
    :)
    : )
    61 -24
    17:40, 19 окт 2021
    В четвъртък започва война.
    • Мл
      Младок
      27 -47
      17:44, 19 окт 2021
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • Ан
      Анти
      24 -28
      18:11, 19 окт 2021
      Ей младоче предпочитам да гласувам за коцето или б... Виж коментара
    • Ба
      Бай Кор
      33 -41
      18:13, 19 окт 2021
      К'ва война бе! От една игла ги е страх, на война щ... Виж коментара
    • Дъ
      Дълъг кокалест
      2 -1
      02:19, 20 окт 2021
      Тук съм и ще помогна само да глътна евтиния протеина хаха
  • 6
    Мл
    Младок
    19 -45
    17:42, 19 окт 2021
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Ри
      Рилски
      42 -17
      17:50, 19 окт 2021
      Заради кретени като теб ще се лее кръв.
    • Мл
      Младок
      15 -45
      17:52, 19 окт 2021
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • Дъ
      Дъртак
      25 -8
      17:58, 19 окт 2021
      Пич пий си хапчетата.
    • Ра
      Ралица
      37 -12
      18:13, 19 окт 2021
      Добре, бе младеж какво става с ваксинирания д-р Ангел Кунчев, дето се разболя от коронавирус, а?
    • Чи
      Чичо ти
      14 -15
      18:20, 19 окт 2021
      Защо да се ваксинирам като вече има хапче бе, халтав.
  • 7
    Да
    Да
    36 -19
    17:49, 19 окт 2021
    Крайно време е доста назобали се по времето на Гроб да фалират.Сега ще почнат фалити на бизнеси.И вече няма да има 60на 40 да ревете сами си го поискахте.Затваряй.По заведенията ще ходят само педали оборота ще падне и ще почнат игрите на глада.Един месец да не се посещава всичко което изисква сертификат и масовото реване ще почне.Не може да отнемаш правата на 80% за да могат другите да живеят свободно при положение че носят същите полови болести.
    • Се
      Сертификат
      14 -7
      20:25, 19 окт 2021
      Цените, на които можеш да си купиш сертификат ще се вдигнат. Който има желание да си обикаля безпроблемно пак ще го направи.
  • 8
    Пр
    Проф. Манолов
    51 -18
    18:09, 19 окт 2021
    Това е нарушаване на човешките права.
    • Ар
      Арменския поп
      23 -14
      18:15, 19 окт 2021
      Оплачете се при мен.
    • Сп
      Спокойно
      26 -11
      18:22, 19 окт 2021
      Има адвокати и съдилища нали така
    • Ру
      Русев
      17 -9
      18:50, 19 окт 2021
      Арменски попе, ще ти скъсам синът.
  • 9
    Ба
    Бай Кор
    27 -66
    18:10, 19 окт 2021
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Ба
      Бай Хуй
      37 -26
      18:14, 19 окт 2021
      И в най скоро време ще има пукнати глави.Голям кеф е да пребиеш ваксар и да му вземеш тофуто ядките и рукулата.
    • Ба
      Бай Кор
      26 -34
      18:17, 19 окт 2021
      Хахаха... Форумни побойници. От една игличка ви е... Виж коментара
    • Ба
      Бай Кор
      15 -15
      18:24, 19 окт 2021
      Мале, побиха ма тръпки :)
    • Ба
      Бай Хуй
      22 -11
      18:28, 19 окт 2021
      Е аз ти обяснявам че си прост диванопитек ти не вярваш гледай с това побиване на тръпки да не вдигнеш няква температура че ще се окажеш уж надрусан уж сус кофит уж със памперс
    • Ба
      Бай Кор
      12 -15
      18:34, 19 окт 2021
      Споко бе. Изтърваваш си нервите и не ти се разбира. Успокой сърцебиенето и пробвай пак...
    • Ба
      Бай корчоо
      12 -9
      18:35, 19 окт 2021
      Яж екскременти
    • Ба
      Бай Хуй
      12 -6
      18:42, 19 окт 2021
      Аз съм много спокоен пробвам пак кога и къде
    • Ба
      Бай Кор
      5 -19
      18:49, 19 окт 2021
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • Ба
      Бай Хуй
      10 -6
      18:55, 19 окт 2021
      Там съм гледай да дойдеш и задължително вестника да носиш да има какво да чета после
  • 10
    Ст
    стамат 62ра
    28 -12
    18:12, 19 окт 2021
    Боли ма дедовия за мерките и ваксините! да си го надените там де слънце не угрява тоз зелен паспорт! Който неме разбира да ми бара гегата!
  • 11
    Уч
    Учен
    20 -8
    18:18, 19 окт 2021
    Вече има хапче на M e r k срещу ковид.
    • Им
      ИмА
      29 -5
      18:24, 19 окт 2021
      Ама от ваксината и клиничната пътека има по голяма далавера
    • Ва
      Ваксър
      0 0
      17:22, 20 окт 2021
      Ааааа не, още не е изпитано хапчето.Изчакайте поне 2-3 години.
  • 12
    Не
    ненормални
    41 -6
    18:25, 19 окт 2021
    Е това не го разбирам - Как е възможно да изпратиш някого в карантина и да не искаш да признаеш че е преболедувал коронавируса защото си е направил антигенен тест а не Пи си ар.Защо по дяволите са го изкарали в карантина като според тях не е боледувал.И сега не му го признават.Е, това нормално ли е?Сега ще видим народе ще се бунтуваш ли или не.Германците се скъсаха да протестират.Французите чакат сега да се промени закона и да отпаднат тези зелени сертификати защото също много протестираха.А сега да видим българите какво ще направим.Толкова хора изкараха коронавируса, нямат документ, но имат антитела.Антителата обаче никой не ги признава.Защо бе хора ? Искате на всяка цена да ни слагате ваксина ли, даже и да не е необходимо ли? А сега ми обяснявайте че не става дума за пари ...
    • Не
      Непукиста
      7 -1
      02:32, 20 окт 2021
      Антигенния тест доказва че си го преболедувал и имаш антитела.
      Тука проблема е че трябва да се тестваш.
      Цяла Европа се ваксинираха и нямат мерки само ние се диктисваме като магаре на мост.
      Вижте Шампионска лига стадионите са пълни и никой не носи маски освен официалните лица
    • Не
      Непукиста
      3 -1
      02:38, 20 окт 2021
      Като възможност за намаляване на негативните последици от ограничителните мерки върху бизнеса е целесъобразно използването на въведения вече т.нар. зелен (санитарен) паспорт (100 % от персонала и посетителите да са ваксинирани, преболедували или с отрицателен резултат от проведен PCR или бърз антигенен тест, удостоверено с необходимите документи) като алтернативен вариант на предвидените в Плана мерки. Наличното вече официално приложение на България за сканиране и валидиране на Digital Green Certificate – COVID CHECK BG, одобрено от Гугъл и публикувано в Google Play Store,
  • 13
    До
    Добър ден
    33 -2
    18:27, 19 окт 2021
    Сега в Пещите нали е заведение за хранене ще се влиза само със зелен паспорт. И другите кръчмички също.
    • Ми
      Ми
      19 -2
      18:35, 19 окт 2021
      Сами си го направиха оставиха Конан с оная арабска фамилия да сключва сделки а той взе парите и избяга сега пещи мещи всичко на борсата
    • 12
      123
      9 -1
      22:33, 19 окт 2021
      Пумата ще умре от глад.
  • 14
    Бо
    Бозичка
    18 -4
    18:29, 19 окт 2021
    И банички ще се купуват със зелен паспорт.
  • 15
    Da
    Daa
    20 -33
    18:42, 19 окт 2021
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Бл
      бля бля
      29 -9
      18:49, 19 окт 2021
      Разделяй и владей ти нали си спасен какво ти пречат другите невярвам да си загрижен за моето здраве .Кои страни са добре да посочиш едните умират вече от глад поради липса на храни и бензин пък в друите бият ако си покажеш носа навън.Къде го видя това добре
    • Се
      Сериозно ли
      20 -12
      19:36, 19 окт 2021
      В Англия, ден след ваксинация, приятел умира, дай мнение компетентнико?
    • Прав e "Daa" ! На бай Ганьо колкото и да му обясняваш ,само времето си губиш.
      Искаш пример?
      Вземи за пример Испания: една от държавите които имаха много заболели и смъртност..Наложиха им едни от най - строгите мерки които в България не сме си и помислили, нито са прилагани. В момента 85% от населието е ваксинирано и нямат мерки , заболеваемостта е паднала 40 на 100 хиляди души !!
      Държавата която посочваш ти "бля бля" че умират "от глад поради липса на храни и бензин" ,НЕ, не умират от ВАКСИНАТА ! Брексит е майна, но това е друга тема!!!
      В Австрия и Италия зеления сертификат е наложен вече месеци за мерки като актуалните български. В Австрия обявиха че ще наложат от следващите седмици зелен сертификат и за работа, както е вече в Италия.
      Никой не ви задължава да се ваксинирате, това е свободен избор !!! Всеки да си прецени дали иска да си прави тест или да се ваксинира , но се уважавайте и бъдете отговорни ! Мерките са мерки и "ТОЧКА", колкото и да плачете по форумите все тая!!! Рано или късно процента на ваксинирани ще се увеличи..
      Бъдете здрави!
    • Бл
      бля бля
      8 -7
      01:26, 20 окт 2021
      Първо в Испания която посочваш умориха пенсионерите.Второ още си ходят забулени зачулени като ханъми
      В Италия след масовите протести на транспортните фирми даже кондомите са кът по магазините.Та такива като теб трябва да ги ползват да не се размножават .Или да си намират приятелчета от един пол.Там също ходят забулени и зачулени
      В швабските и австрийските губернии вървят едни много интересни филмчета на гражданска защита как а оцелеем без ток.Свободно можеш да емигрираш в тези страни.И да за разлика от разни продажни идиоти като теб си имаме собствено мнение и се уважаваме.
  • 16
    Лу
    Луд
    28 -14
    18:45, 19 окт 2021
    Няма да се плашите ! След една година ще има забрана за ваксинираните да се доближават до нормални хора ! До колкото ми е ясно опитните мишки биват унищожавани до края на опита ! Успех на всички , които си мислят , че ще живеят вечно !!!!
  • 17
    Но
    Новия ред
    30 -7
    18:53, 19 окт 2021
    Планът върви по план
    А той е: разделяй, настройвай едни срещу други, после усмири озверелите общности. Наложи нов ред, и всеко който не харесва новият ред... екстремист.
    Пример: лекарите в САЩ много добре знаеха, че нашивките са смъртоносни, но си затваряха очите, за да получават гулдени. Сега ги карат те сами да си сложат нашивки или ги уволняват. И те напускат! И почнаха да пеят истината... и не не са жалки, хората ще озвереят към тях. Нещо повече, те ще бъдат изкарани като виновни, те ще са бушона на терора.
    Полицията и тя така, налага с насилие мерки, после напуска, защото отказват сами да ги прилагат на себе си.
    И политиците, армията, службите, администрация, образование, учени.
    Ти предлага ли отрова? Хайде сега сам си я сложи или те уволняваме! Уволнявам се.
    С един изстрел, всички зайци... пълно разобличаване на институциите, озверяване на народа, разпад на системата... рестарт.
    И се започва организираната революция, започва линчуване на лекари, политици... полицаи и силоваци, започват да се отстрелват от народната любов.
    Няма храна, няма ток, няма банки, няма бензин, няма ред, няма лекари, няма учители. Хаос и произвол.
    И тук, на бял кон идва глобалното правителство, умиротворителите на ООН, с бели бронетранспортьори, жълти танкове. Поемат контрола, изграждат продоволствени центрове, разпределят имущество, сгради, лекуват болните, настаняват децата в пансиони. Новите спасители! Новите стари господари, с нова кожа.
    В момента по света флотовете не позволяват износ и внос на продукция, за да има дефицит и инфлация. Унищожава се земеделска продукция, избиват се животни уж заради болести, мляко се излива в реките, питейната вода се прави негодна, назначават се слаби и корумпирани политически лидери.
    Кученцата си лаете, планът си върви. Не виждате картинката, клипчета, та клипчета от лекари, някакви политически страсти, негативизъм към милиционерите... браво, следвате плана.
    • До
      До Новият ред
      6 -8
      01:12, 20 окт 2021
      Господи Божи, тая немотия до каде ни докара! Хората вече, тотално са превъртели! Даже е престъпно, да си толкова наивен и детско мислещ индивид! Това, братле от колко филма си направи извода за световният ред? Толкова глупост не бях чел в пост на коментар за която и да е тема! Пълен смях! Волни съчинения, без никакви факти, доказателства или даже близки до реалността неща!
    • Че
      Четем
      8 -3
      01:29, 20 окт 2021
      То доста неща преди две години бяха конспирации но благодарение на задръстени идиоти станаха реалност.Скоро с чипче номерче и дневна дажба два комара и една богомолка
  • 18
    Пр
    Проблем
    31 -7
    19:11, 19 окт 2021
    Проблема е че има много повече болни от тези които са тествани и си ходят на работа всеки ден личните лекари задължително трябва да изискват тестове за човека с симптоми но те не го правят,а и самите пациенти не искат да не ги карантинират за 14 дена ми това е факт всичко друго е ала бала!
    • Да
      Да да
      18 -10
      19:32, 19 окт 2021
      Грип винаги е имало просто сега е финансово изгоден
  • 19
    Да
    Да да ама не!
    13 -11
    19:40, 19 окт 2021
    Куха лейко дано не ти дойде на главата!
    • Ам
      Амба
      17 -7
      19:45, 19 окт 2021
      Това дано не ти дойде на главата го слушаме вече две години.Аман от задръстеняци то и кола може да те блъсне и мазен ром леворезбен може да те такова докато се движиш вечер нали знаеш това дано не ти дойде на главата вече се превърна в идиология на сектата на поклонниците на глупостта.И може и вече да ми дошло на главата и да е отминали но няма да тръгна да ми бъркат в носа **** и по всички дупки
  • 20
    Аз
    Аз
    14 -27
    19:42, 19 окт 2021
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Wh
      Whwg
      15 -2
      19:48, 19 окт 2021
      Взех да хващам 15 хиляди рутерът на тела ужас... май е от чипосваните.
    • Аз
      АЗ
      21 -4
      19:48, 19 окт 2021
      Съгласен тогава сектата на държавните служители с наврени в задника ръце ще умрат от глад.Аз пък мисля че трябва да спрем да плащаме данъци за да изхранваме разни кухи паразите и тогава всичко ще си дойде на мястото
    • Ис
      Искал ли
      3 -2
      22:16, 19 окт 2021
      Да ти го потъркам
    • Ке
      кеф
      1 -2
      22:34, 19 окт 2021
      а,дано ама нада ли.И без това ме мързи...
  • 21
    Ко
    Конспирации било
    12 -8
    19:54, 19 окт 2021
    Излезте и си вижте колите утре! Още тази сутрин бяха като поръсени със сяра и нишки от паяжина. Това е на всякъде, но върху колите се вижда. От Сахара ли?
    • Да
      Да бе
      0 0
      17:25, 20 окт 2021
      Моята няма нищо.
  • 22
    Ха
    хаха
    10 -6
    20:25, 19 окт 2021
    Фашизма дойде официално.Къде са Инджев и Паси да борят дикатурата?Ами Маричков и Кръпката.
    Как ще се набодете набързо сега.За щастие българската овца не е направила нито едно ефективно въстание за последните 30г. Бодете се,че сега тока и водата ще са със зелен паспорт.
    а
  • 23
    Al
    also
    8 -3
    20:34, 19 окт 2021
    Гласуването на изборите как ще стане,по тяхната логика само 10% ще има гласуподаватели.
  • 24
    Ми
    Милена
    22 -11
    20:39, 19 окт 2021
    Г- н Кацаров, докато изчиташе новата заповед за Зеленият сертификат, не ти ли мина през главата, че поставяш основните на фашизма? Брутален, нечовешки и нищо общо с мисълта за здравето на хората!!! Не ти ли мина мисълта, че си пътник към ада? 80 % от българите не желаят течностите, наложени от СЗО. Осъзнат и доброволен избор. Ако тези 80 % не харчат парите си в икономиката, как тя ще съществува? Заигравката с народа, налагайки му наказание, заради непокорството и недоверието му, ще доведе до война. Това ли целите? Не ви ли е срам от себе си, когато държите листа със заповедите, спуснати ви отнякъде? Не ви ли е срам, че сте българин?
    • Da
      Da
      11 -18
      21:12, 19 окт 2021
      Ако се разболееш ти или твои уязвими близки, друга... Виж коментара
    • За
      За поредното гадателче
      8 -3
      21:47, 19 окт 2021
      Още едно акащо. Гадатели и ревлювци, като стане ще ми мине, защото не ме е страх, дори да ми се отвори тунелът.
  • 25
    До
    До DA
    1 -8
    22:20, 19 окт 2021
    Да ти го боцна в бузките. Виж коментара
  • 26
    Ст
    Стефчо Самотника
    13 -4
    22:25, 19 окт 2021
    Бях и в лудницата в Ловеч, поне така ми казаха де. Че ако ми бият две три депа и ще се оправим. Биха ми две три депа във Ловеч във гъзъ. Ебаха ме. Но за съжаление подобрение няма. Аз обаче му вярвам на началника че ше се поправим, надявам се да се поправим.
    https://ibb.co/Jz9Q2Zv
    https://ibb.co/0YyCFTJ
    https://ibb.co/CQkzcZ5
    https://ibb.co/CV7V4hm
    https://ibb.co/DgkmF12
  • 27
    45
    456
    15 -7
    22:25, 19 окт 2021
    Споко, така като гледам, май се очертават тежки дни за неваксинираните. Интересна зима се задава.
    • Ст
      Стефчо Самотника
      11 -8
      22:30, 19 окт 2021
      Аз го изкарах като настинка. Вие сте идиоти.
    • 65
      654
      10 -9
      22:40, 19 окт 2021
      За набодените също се очертава тежка зима на голяма част скоро изтичат зелените книжки и пак ще се окажат ненабодени
    • На
      Найден
      2 0
      12:04, 20 окт 2021
      И какво ще му е тежкото?Няма да ходя на ресторант,театър или в .мола.То едни ресторанти в Хасково,пълен смях.,а за театъра- 20 лева билет Бухахахахааххахахах.20 кинта е 2 кила пържоли и както си имам 300л. домашно вино.Ела и виж какво става през вечер.
  • 28
    И
    И
    7 -6
    22:40, 19 окт 2021
    Насилствено искат да се ваксинират, ха ха, да го духат...
  • 29
    Кь
    Кьорфишек
    4 -7
    22:47, 19 окт 2021
    Заповедта е публикувана в сайта на МЗ, четох я и стигам до извода, че тази новина е гербаджийско активно мероприятие. Прочетете заповедта, детайлите са важни!
  • 30
    Ан
    Антиваксър
    3 -10
    22:51, 19 окт 2021
    Слагам ваксини отзад. Виж коментара
    • Та
      Таласъмь
      4 -10
      23:43, 19 окт 2021
      Иди сложи по една на Румен Радев и неговата послед... Виж коментара
  • 31
    А
    А
    8 -1
    00:05, 20 окт 2021
    То остана и въздухът да е срещу зелен сертификат. Не съм против ваксините, който иска да се ваксинира, но не може друг да решава вместо какво да правя със собствения си живот! Ако се спазваха мерките както трябва, то и заболяваемостта нямаше да се увеличи ама няма кой.
  • 32
    00
    007
    2 -5
    00:12, 20 окт 2021
    Супер, утре ще си татуирам сертификатчето на гъза, да го сканират по-бързо в кръчмите, че нямам търпение да се натряскам в някое мизерно заведение и после да не помня нищо. Ама поне ще знам, че съм се насвяткал само с ваксинирани.
  • 33
    Ре
    Реалист
    6 -5
    00:14, 20 окт 2021
    Тази заповед е копи-пейст на нещо, което е изпратено на нашите продажници от ЕК.
    Дори скапаните преводачи не са се постарали, защото в тази заповед има много чуждоезични термини непонятни дори за мен де съм с висше образование...
    Този Казаров е напълно наясно за що иде реч, но и той се продаде за пари на западните гадове.
    Не проумявам, зелен сертификат за ваксина, която сама по себе си няма сертификат?
    Мръсни подлоги, да убием дребния и среден бизнес, ама чуждите вериги като Кауфланд и Лидл не попадат в тази категория, а пардон таме все е сертифицирано, дори и боклуците де ни продават...
    Жалка работа....
  • 34
    Та
    Таласъмь
    4 -1
    01:24, 20 окт 2021
    Тази вечер научих и не мога да повярвам , че е починал от ковид един от членовете на бившата фолк група "Орион" - кларнетиста Станимир ! Мир на праха му много хора го познаваха от все хубави поводи, но болестта се оказва наистина е сериозна.
  • 35
    Не
    Непукиста
    2 -4
    02:55, 20 окт 2021
    Тука цялата работа е руската агентурна пропаганда.
    Мъчат се да разеденят народа и да създадат хаос в държавата, напускане от ЕС и да се гъзят после на пут..ки.н и другите алкаши и сифилистици.
  • 36
    Кз
    КЗЛД
    1 0
    08:24, 20 окт 2021
    https://www.cpdp.bg/?p=element_view&aid=2287
    Единствената правна възможност за администраторите, извън посочената в параграф втори, да осигурят баланс при изпълнението, както на заповедите на министъра на здравеопазването, така и на законодателството за защита на личните данни, е да извършват проверка на Цифровия COVID сертификат на ЕС, без да съхраняват резултатите от нея.Тези действия могат да се извършат само при доброволно представяне на сертификата, а липсата на такова представяне не може да се използва за ограничаване на правата и свободите на физическите лица.
Последни новини