От х:

Днес в x:

Дърво поломи 2 автомобила в Димитровград

    Дърво се стовари върху два автомобила на димитровградската улица "Емилиян Станев". Инцидентът се е случил малко след 17 часа до блок 15 на димитровградската улица, като за щастие няма пострадали лица. На място са пристигнали служители на реда, за да обезопасят трафика, както и огнеборци, които нарязаха и отстраниха от уличното платно падналото дърво.

    Късмет е, че дървото не се е стоварило върху преминаващ автомобил или върху хора, коментираха очевидци на инцидента. Пострадали са два автомобила на паркингите от двата края на улицата. Голфът, който е бил паркиран под дървото, е сериозно смачкан, докато Тойотата от отсрещния край на улицата има изкривявания по тавана. Собственикът на Тойотата сподели, че автомобилът е с пълно каско и проблем ще е само да намери майстор, който да иска да отремонтира тавана на колата. Той допълни, че вероятно застрахователя ще съди Община Димитровград, защото нейното нехайство е довело до инцидента.

    Дървото е паднало след обилните дъждове през последната седмица, които вероятно са размекнали почвата и кореновата система не е удържала цялата тежест. Миналата година отново по същата улица падна дърво от силните пориви на вятъра, което за щастие се строполи върху беседка и не причини други щети.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Ky
      kyx
      22 -2
      18:39, 12 окт 2021
      Сума ти здрави дървета изсякоха из града и парковете а тези които за отсичане правят щети. Добре че пострадали хора няма. Отговорника за отсичането на дървета е абсолютен некадирник.
    • 2
      12
      123
      8 -10
      08:56, 13 окт 2021
      Какво са завършили тези мисирки ? "Поломи" на какъв език е и кога се ползва? Че са тъпи журналята е ясно но нямат ли коректори или началници да прегледат тестовете преди излагацията.
      • Ло
        лопо
        12 -4
        09:30, 13 окт 2021
        Преди да се опитваш да се правиш на нещо което не можеш да бъдеш, вземи провери каво означава думата, защото само се излагаш!
        ПОЛОМЕН — Речник на българския език
        ПОЛОМЀН, ‑а, ‑о, мн. ‑и. Прич. мин. страд. от поломя като прил. 1. За гора, насаждения и под. — който в по-голямата си част е с пречупени, прекършени дървета, клони, стъбла и под.; изпочупен, потрошен. След миг се чу ревът му .., който вече не плашеше никого. Както не плашат сетните, най-едрите зърна на градушката стопана, който е видял вече .. поломените класове на нивата, полегнали и мъртви в мократа пръст. Зл. Чолакова, БК, 12. Шадрин .. ни забива в една поломена гора. Лиственицата лежи натъркаляна, сякаш колос си е играл и е къртел дърветата. Й. Радичков, НД, 256. // Разш. Книж. Пречупен, прекършен. Колоездачът .. с мъка влачи потъналото си в кал колело. От всички страни се сипят злоради шеги и подигравки върху тая птица с поломени криле. Й. Йовков, ПК, 67.

        2. Който е станал на парчета, на късове; счупен. Пресиян стана, огледа с чужд поглед тия, които изтръпнали стояха около него, тръгна наслуки към едно поломено разпятие, па се върна като ужилен назад. Й. Вълчев, СКН, 200.
    • 3
      12
      123
      3 -6
      18:06, 13 окт 2021
      Явно си от засегнатите но в реалния живот и точно за смачкани автомобили не е най удачната дума. В литературните произведения авторите я ползват заради рима или по ярко изразяване .
      • Ло
        лопо
        8 -2
        18:16, 13 окт 2021
        Автор съм на статията, само заради това ти отговарям! Твърдението ти е напълно безпочвено, думата се използва и в разговорния и в литературния език. Ако не присъства в твоя речник е напълно отделен разговор! Дори не виждам в цитирания от мен речник да се търси някаква рима в примерните изречения, не задълбавай, твърдението ти няма как да излезе правдиво.
      • Ло
        Лопо
        6 -2
        18:26, 13 окт 2021
        В допълнение, писането на информационни материали не е литературна задача, трябва да се проумее, че в електронните медии се търси скорост и количество на предаването на информация, а не стилистично оформление на текста. Ако търсите правописни, синтактични или други грешки почти винаги ще намерите. Статиите не са издържани по всички правила на граматиката, може да има и неточни изрази и думи, но тяхната цел е да предадат достоверна информация до читателя, а не да влизат в учебниците по Български език. Коментарите под статиите са за да се обсъжда темата на статията, а не да се спори за правопис или граматика!
    • 4
      Фе
      фен
      1 0
      20:03, 13 окт 2021
      Не е убаво,че са пострадали,коли,но добре,че беседката,е цяла,де ще си пием ичкията.

    Още новини

    Последни новини