От х:

Днес в x:

Започва процедура за набиране на оферти за кредит и доставка на апарат за Лъчетерапията в Хасково

Започва процедура за набиране на оферти за кредит и оферти за доставчици на линеен ускорител за нуждите на Отделението по лъчетерапия към Онкодиспансера (СБАЛО) в Хасково. Това беше решено днес на заседанието на Общинския съвет в областния град.

Процедурата за набиране на оферти ще стартира управителят на лечебното заведение д-р Матей Матеев, който беше упълномощен от местния парламент. В докладна записката беше посочено, че за покупката на нов апарат са необходими 3 540 000 лв. От болницата посочват, че наличният апарат за лъчетерапия е към края на периода за експлоатация, а и процедурите се извършват по-бавно.

Финансовият кредит ще се погасява със собствени средства на Специализираната болница за активно лечение по онкология в Хасково, която обслужва пациенти не само от региона, но и от Кърджалийска област.

На заседанието общински съветници изразиха мнение, че без необходимата апаратура, няма съвременна медицина, особено в онкологията. Имаше допълнителни питания към управителя на лечебното заведение, който присъстваше на заседанието и даде обяснения. Мотивира се и за необходимостта от покупката на апарат.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини